hamburger-icon

Kliker.info

FOTO: Rat na ulicama Hercegovine!

FOTO: Rat na ulicama Hercegovine!

21 Juna
20:28 2008

Najmanje osam policajaca, od čega jedan teško, povrijeđeni su u sinoćnjim neredima koji su izbili na području Hercegovačko-neretvanskog kantona nakon utakmice Turska –  Hrvatska na Euro 2008, potvrđeno je  "Dnevnom avazu" u MUP-u HNK. 

Nakon utakmice huligani su se sukobili sa policijom na području Mostara, Stoca i Čapljine. Prema posljednjim informacijama, tri policajca su povrijeđena u Mostaru, četiri u Stocu i jedan u Čapljini. Policija je uhapsila 20-tak huligana u ova tri grada.

Prema neslužbenim informacijama, nekoliko desetina huligana je povrijeđeno, te im je tokom noći ukazivana medicinska pomoć. Policajac koji je teže povrijeđen zadobio je više udaraca i tom prilikom su mu polomljeni ligamenti noge, ali je izvan životne opasnosti.

Još nema službenih informacija o štetama, ali prema onome što se moglo vidjeti na licu mjesta brojni objekti na području Mostara su sinoć bili demolirani. Također, razbijeno je i više policijskih vozila.

Najteže je bilo u ulici Kralja Tomislava u zapadnom dijelu Mostara, na lokaciji poznatijoj kao Staro Veležovo igralište. Tu je došlo do žestokih obračuna policije sa izgrednicima. Ulice toga dijela Mostara sinoć su ličine na Belfast. Na cesti su bili zapaljeni kontejneri, stolice i stolovi, flaše, kamenje…

Policija je, da bi razbila mase, upotrebljavala suzavac. Također, nereda je bilo i u istočnom dijelu Mostara. Huligani su se u jednom trenutku sukobili s policijom, a objekti su razbijani u ulici Braće Fejića. 

(Tekst i Foto: Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku