hamburger-icon

Kliker.info

FOTO: Islamski centar i katolička crkva u centru Mostara

FOTO: Islamski centar i katolička crkva u centru Mostara

09 Jula
19:47 2008

Medžlis Islamske zajednice Mostar napravio je video simulaciju centralne gradske zone Mostara zajedno sa Islamskim centrom u Mostaru, ali i drugim vjerskim i kulturnim objektima za čijom izgradnjom već odavno postoje relevantni zahtjevi.

Ovo je prvi ovakav uradak na osnovu kojeg se može vidjeti kako bi grad na Neretvi mogao izgledat u bliskoj budućnosti, a «Avaz» je dobio priliku da prvi objavi njegove dijelove. – Centralna zona Mostara nije regulirana regulacionim planom, pa smo mi prema urbanističkim zahtjevima za izgradnju u centralnoj zoni Mostara uredili video simulaciju da pokažemo kako bi to izgledalo u prostoru. Naime, prema vlastima Mostara je upućen naš zahtjev za urbanističko-tehničke uvjete idejnog rješenja Islamskog centra Mostar. Isto tako, postoji zahtjev za urbanističko tehničke uvjete za izgradnju katoličke crkve u centralnoj zoni grada. Također, postoji rješenje izgleda Hrvatskog narodnog kazlišta, kao izgled Španskog trga po rješenju profesora Amira Pašića.  Prije svega, ova video simulacija je dio našeg zahtjeva za Islamski centar i treba pokazati kako bi centralna gradska zona izgledala sa islamskim centrom u njoj – rekao je predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac.

On je rekao da je Islamska zajednica BiH dobila obećanje vlasti Mostara da će zahtjev za Islamski centar razmatrati na komisiji za centralnu gradsku zoni, ali da to još uvijek nije učinjeno, te da se ovaj odgovor vlasti Mostara još očekuje.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku