hamburger-icon

Kliker.info

Forum mladih : Thomson u Stocu je manifestacija izopačenog sistema

Forum mladih : Thomson u Stocu je manifestacija izopačenog sistema

16 Jula
17:17 2009

Povodom koncerta Marka Perkovića Thompsona, čije je održavanje planirano za 17. 07. 2009. u Stocu, prije svega osuđujemo odnos službenih institucija vlasti na svim nivoima, zbog ustrajnog okretanja glave i tolerisanja iživljavanja koje nad građanima Stoca već godinama vrše lokalni organi vlasti, saopćeno je iz Foruma mladih Stolac. „Vodeći se ratnom praksom iz perioda zločinačke paradržave Herceg- Bosne kao uzorom, vlasti u Stocu kontinuirano i uporno krše temeljna prava prvenstveno povratnika u Stolac, koji su zbog navedenog izloženi brojnim poniženjima, zlostavljanju i ismijavanju.

Ipak, smatramo da održanje navedenog stanja prije svega predstavlja ponižavanje i obezvrijeđivanje države Bosne i Hercegovine. Održanje sistema zasnovanog na segregaciji, diskriminaciji i aparthejdu u Stocu prije svega je sramota i tamna mrlja u biografijama brojnih ministara, premijera i parlamentaraca na svim nivoima vlasti koji se navedenom stanju nikada nisu otvoreno  suprotstavili i zatražili poštivanje ustava i zakona Bosne i Hercegovine kojim su ljudska prava zagaratovana građanima ove države.

Pozivamo građane Stoca da, kao i uvijek do sada, ostanu dostojanstveni i strpljivi u svojoj ustrajnosti u traženju prava, imajući u vidu da je fašizam u Stocu bio prisutan i prije, a nažalost bit će i poslije sutrašnjeg

događaja, koji je samo još jedna od manifestacija izopačenog sistema vrijednosti koji vlada u ovim dijelovima BiH. Glasno protivljenje i sprječavanje održanja koncerta M. Perkovića Thompsona u Sarajevu i šutnja Sarajeva, kako službenog tako i građanskog, povodom organizacije koncerta u Stocu pod pokroviteljstvom Općine Stolac, samo dokazuje da živimo u društvu u kojem je fašizam de facto pravo onih koji ga nameću i sudbina onih koji ga trpe, a demokracija privilegija malog broja povlaštenih", navodi se u saopćenju Foruma mladih Stolac. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku