hamburger-icon

Kliker.info

Footgoll : Programeri iz BiH, Srbije i Hrvatske kreirali internacionalnu fudbalsku mrežu

Footgoll : Programeri iz BiH, Srbije i Hrvatske kreirali internacionalnu fudbalsku mrežu

16 Marta
21:02 2016

footgoll1Programeri i menadžeri iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske kroz zajednički međunarodni tim kreirali su internacionalnu fudbalsku mrežu Footgoll, prenosi Anadolu Agency (AA).

Footgoll (https://footgoll.com) je nešto novo u svijetu fudbala i kreiran je, kako je rekao projektni menadžer Dino Hajrić, “za sve ljude koji imaju strast i ljubav za najvažniju sporednu stvar na svijetu. Može ga koristiti bilo ko: igrači, menadžeri, treneri, agenti, skauti, navijači, sudije, klubovi, organizacije kao i ljudi ciji je posao u vezi sa fudbalom.”

Footgoll je, smatra on, sinergija najboljih stvari sa Facebooka, Twitera i Youtubea, sa dizajnom prilagođenim ljubiteljima nogometa.

Prema riječima Hajrića, projektnog menadžera, širi tim stručnjaka koji uključuje idejne tvorce, manadžere, dizajnere, programere i testere na projektu radi oko godinu dana.

“Cilj je okupiti ljude iz svijeta fudbala na jednom mjestu,” ističe Hajrić i dodaje:

“Važno je bilo napraviti takav koncept da se mogu uključiti navijači, gledaoci, treneri, klubovi i svjetske zvijezde poput Messija, Ronalda, Ibrahimovića, Džeke i drugih. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti jer su već u testnoj fazi svi komentari bili jako pozitivni. Možemo slobodno reći da je projekat svjetski, a na njemu su radili experti iz BiH i regije.”

Na socijalnoj mreži Footgoll moguće je kreirati profil, postaviti fotografije i videa do 30 sekundi, dijeliti sadržaje sa drugih društvenih mreža te se povezati sa globalnom fudbalskom zajednicom. Footgoll nastoji ponuditi jednostavan pristup skautima i menadžerima da identifikuju fudbalske talente širom svijeta. Igrači ga također mogu koristiti da pokažu svoju tehniku na globalnom nivou, a ne samo u svojoj lokalnoj zajednici.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Charls
    Charls 19 Marta, 06:42

    Hvala Bogu nesto pametno svaka cast ovo je veliki projekat na globalnom nivou

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku