hamburger-icon

Kliker.info

Filter i lupa za građane šest većinski muslimanskih zemalja : Počela primjena strožih pravila za putovanja u SAD

Filter i lupa za građane šest većinski muslimanskih zemalja : Počela primjena strožih pravila za putovanja u SAD

01 Jula
06:48 2017

Nova, stroža pravila za dolazak u SAD, koja važe za stanovnike Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena primjenjuju se od sinoć bez većeg haosa koji je nastao prvi put. Da bi stanovnici ovih šest zemalja dobili američke vize i mogli da uđu u zemlju, sada moraju da dokažu da imaju veoma bliske porodične ili poslovne veze u SAD.

Od porodice, američku vizu moći će da dobiju ako im tu žive roditelji, djeca, supružnik, zet ili snaha, ali neće je dobiti ako u Americi imaju babe, djede, unuke, vjerenike ili rođake.

Svi oni kojima je putovanje zakazano prije 6.jula moći će da uđu u SAD, tvrde neimenovani zvaničnici iz administracije. Takođe, zakazani razgovori za vize neće biti odlagani, ali će oni koji apliciraju morati da dodatno dokazuju svoje porodične ili poslovne veze sa nekim u Americi.

Zabrana uslaska u SAD važi i za izbjeglice, ali oni koji budu mogli da dokažu da imaju bliskog člana porodice u SAD moći će da uđu u zemlju.

Ove mjere su počele da važe nakon što je Vrhovni sud djelimično odblokirao Trampovu uredbu o zabrani putovanja za određene građane, koju je ranije nekoliko nižih sudova ocjenilo kao neustavnu.

Pojedini advokati već su ponudili svoju pomoć migrantima na aerodromima. Predsjednik Trump i dalje insistira na tome da se ovom uredbom čuva nacionalna bezbjednost.

Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku