hamburger-icon

Kliker.info

Filmska pljačka u Sarajevu : Blagajnik MVP-a BiH opljačkan dok je prenosio 50.000 KM bez osiguranja

Filmska pljačka u Sarajevu : Blagajnik MVP-a BiH opljačkan dok je prenosio 50.000 KM bez osiguranja

25 Februara
05:52 2015

MVP1Od službenika Ministarstva vanjskih poslova BiH ukradeno je 50.000 maraka. Sve se desilo na putu od banke do zgrade Minstarstva vanjskih poslova. Kantonalna policija Sarajevo još traga za počiniocem. Ivica Merlo, blagajnik u Ministarstvu vanjskih poslova, u podne je otišao u banku. Iz banke je izašao sa 50.000 maraka. Prilikom povratka u Ministarstvo vanjskih poslova BiH, na putu dugom stotinjak metara napala ga je i opljačkala policiji zasad nepoznata osoba.

“Oko 12:10 u Ulici Maršala Tita u malom parku izvršeno je razbojništvo nad M. I. od strane nepoznate osobe koja je pritom koristila vatreno oružje”, navodi Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS-a.Razlog zbog kojeg je Merlo podizao ovaj novac nije poznat. Šefica Sektora za opće poslove Ministarstva vanjskih poslova Selma Užičanin, koja je i poslala blagajnika po novac, nije htjela pred kamere FTV-a.

“Ministarstvo vanjskih poslova BiH je o ovom razbojništvu koje se dogodilo odmah obavjestilo nadležne istražne organe sa kojima sarađujemo u provođenju istražnih radnji. U cilju sprovođenja adekvatne istrage, nadležni istražni organi su ti koji mogu javnost obavjestiti šta smatraju da je potrebno tokom ovih radnji”, stoji u dopisu Ministarstva inostranih poslova BiH.

Inače, u ovom slučaju mnogo je nelogičnosti. Kako je, recimo, moguće da je službenik Ministarstva prenosio državni novac bez osiguranja? Isto tako, sumnjivo je kako je razbojnik imao informaciju da će baš u tom trenutku opljačkati blagajnika i pobjeći sa 50.000 maraka, te kako je moguće da je razbojništvo počinjeno na mjestu gdje se nalazi više policijskih kućica i videonadzor.

(Kliker.info-FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku