hamburger-icon

Kliker.info

FBI traži pomoć građana : Ovo su osumnjičeni, naoružani su i opasni (Video)

FBI traži pomoć građana : Ovo su osumnjičeni, naoružani su i opasni (Video)

19 Aprila
03:05 2013

 FBI je objavio fotografije i video dvojice osumnjičenika za bombaški napad na Bostonskom maratonu uz poziv građanima da im pomognu u njihovoj identifikaciji.- Netko vani poznaje te ljude – kazao je specijalni agent FBI-ja Richard DesLauriers te dodao kako se dvojica osumnjičenih smatraju "naoružanima i opasnima".DesLauries je opisao dvojicu muškaraca kao Osumnjičenika 1. i Osumnjičenika 2. Prvi je nosio crnu kapu, a drugi bijelu kapu. FBI je objavio da je Osumnjičenik 2. viđen kako ostavlja bombu te odlazi.Ranije danas  je objavljeno da Istražitelji imaju dvije jasne fotografije dvojice različitih sumnjivaca za bombaški napad na Bostonskom maratonu, piše Boston Globe. Dvojica sumnjivaca nose crne torbe na mjestima eksplozija dviju bombi.
 
Obama u Bostonu              
Dodaje da su dvojica muškaraca na snimkama viđena odvojeno, jedan kraj mjesta gdje je odjeknula prva bomba, a drugi kraj mjesta druge eksplozije. Dužnosnik koji je govorio pod uvjetom anonimnosti kazao je da je najbolja snimka bila sa sigurnosne kamere smještene na istoj strani ulice na kojoj su se dogodile eksplozije. Odbacio je jučerašnja pisanja medija da je najjasnija snimka bila ona s robne kuće Lord & Taylor.U dvije eksplozije bombi na Bostonskom maratonu u ponedjeljak su poginule tri osobe, a ozlijeđeno ih je više od 176. U bostonskim bolnicama još uvijek su 62 osobe, a 12 ih je u kritičnom stanju.Američki predsjednik Obama danas je u posjetu Bostonu, gdje je nazočio ceremoniji u katedrali Svetog Križa u South Endu.  Obama je u govoru tijekom ceremonije kazao da su ih napadači pokušali terorizirati i zastrašiti, ali su "izabrali pogrešan grad za napad".
 
"Bog nam nije dao strah i plahost"               
Obama je rekao da je u ovim trenucima Amerika snažno uz grad Boston nakon smrtonosnog bombaškog napada kod ciljne linije Bostonskog maratona u ponedjeljak, te je dodao da se u tom gradu "ponovno trčati". Govoreći na multikonfesionalnoj službi u katedrali Obama je kazao da je došao "moliti i žalovati". – Došli smo danas i kako bi ponovno rekao da je duh ovoga grada neustrašiv i da je će duh ove države ostati nezasjenjen – kazao je Obama. – Ovdje sam u ime Amerikanaca sa jednostavnom porukom: Svatko od nas je bio dirnut ovim napadom na vaš voljeni grad. Svatko od nas je uz vas – rekao je Obama. Obećao je da će one koji su podmetnuli bombe "privesti pravdi". – Da, pronaći ćemo vas. I da, suočit ćete se sa pravdom. Odgovarat ćete, no važnije od toga je da će naša predanost našem načinu života, slobodnom i otvorenom društvu, samo ojačati, jer nam Bog nije dao strah i plahost već duh snage, ljubavi i samodiscipline – rekao je Obama. (Kliker.info-VLM)

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku