hamburger-icon

Kliker.info

FBI preporuka Ministarstvu pravosuđa : Bez optužnice protiv Hillary Clinton

FBI preporuka Ministarstvu pravosuđa : Bez optužnice protiv Hillary Clinton

05 Jula
22:23 2016

Hilary51Savezni istražni ured (FBI) je preporučio da se protiv Hillary Clinton ne pokreće optužnica kada je riječ o korištenju privatnog servera i slanja e-mailova sa njene privatne adrese, ali navodi da su se ona i njezini suradnici krajnje neodgovorno odnosili prema slanju e-mailova i korištenju privatnog servera.

Ustanovljeno je da je Clinton, nekadašnja američka državna tajnica, slala 110 povjerljivih e-mailova, a među njima osam lančanih, koji su imali oznaku najveće tajne, javlja reporter Al Jazeere Ivica Puljić.Ustanovljeno je i da 2014. godine nije predala State Departmentu sve e-mailove. Prethodno je proslijedila njih 30.000.

Nemaran odnos

“Nismo našli konkretne dokaze da su Hillary Clinton i njezini suradnici namjerno otkrili neku povjerljivu informaciju, ali jesmo ustanovili da su se iznimno nemarno odnosili prema e-mailovima”, rekao je direktor FBI-ja James Comey.

Dodao je da bi svaka razumna osoba bolje učinila te da je State Department općenito imao nemaran odnos prema povjerljivim e-mailovima.Kazao je kako niko izvana nije utjecao na istragu. Odluku o podizanju optužnice može donijeti jedino Ministarstvo pravosuđa, a FBI samo daje preporuku.

Nakon saopćenja FBI-ja, republikanski predsjednički kandidat Donald Trump poručio je na društvenoj mreži Twitter: “Sustav je izmanipuliran. General Petreaus je za manje bio optužen… to je jako, jako nefer… kao i obično – slabo prosuđivanje”.

Demokratska kandidatkinja na predsjedničkim izborima  odgovarala je nedavno istražiteljima FBI-ja u okviru istrage o korištenju privatne elektroničke adrese za službenu komunikaciju u doba dok je bila državna tajnica.

FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila američka državna tajnica (2009.-2013.) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Istraga opterećuje kampanju

Istraga mjesecima opterećuje njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome, prenosi Hina.

Kada se proteklih dana otkrilo da se američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch sastala s Billom Clintonom, bivšim predsjednikom i suprugom Hillary Clinton, republikanci su zatražili ostavku pravosudne dužnosnice.

Trump tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i da ga je vjerojatno isplanirala Hillary Clinton.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku