hamburger-icon

Kliker.info

Faruk Hadžibegić zvanično predstavljen kao selektor reprezentacije BiH : S ponosom sam prihvatio ovaj poziv ,

Faruk Hadžibegić zvanično predstavljen kao selektor reprezentacije BiH : S ponosom sam prihvatio ovaj poziv ,

04 Januara
15:15 2023

Ivaylo Petev više i definitivno nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, a njegov nasljednik i definitivno je postao Faruk Hadžibegić.  On je  danas i zvanično predstavljen kao novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, te se obratio javnosti.

Priznaje da nije očekivao da će biti selektor Zmajeva, več je mislio da će karijeru završiti u inostranstvu.

“Nikad nisam ni smatrao da sam otišao iz Saveza. Ponekad smatram da je drugi put da sam tu, ali uvijek sam se smatrao dijelom Saveza, iako je bilo teških perioda. Ljudski je tako, to se desi i u familiji. Kad sam imao opet priliku da budem selektor, osjećam ponos i zadovoljstvo i odgovornost. Želim biti dio ovog projekta i tima koji ima cilj da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Vi svi poznajete fudbal, a najveća opasnost koju ja vidim ovdje jeste da se ekipa okuplja u nedjelju/ponedjeljak, a utakmica se već igra u utorak/srijedu. Nema tu prevelikog rada. Ako bude sreće da svi igrači budu zdravi, to će već biti velika stvar”, rekao je Hadžibegić i dodao:

“Najveći zadatak je što svi naši igrači igraju u različitim sistemima. Trebamo napraviti jednu selekciju i tu će sigurno biti puno polemike o igračima koji mogu igrati isti fudbal. Razgovarao sam tako i s predsjednikom. Imate Atletico i Barcelonu. Oba tima su osvajala Ligu prvaka, ali ne mogu isti igrači igrati u ta dva kluba. To su različite filozofije. Želim igrače koji mogu igrati zajedno. S ponosom sam prihvatio poziv i uvijek sam bio zainteresovan, ali nisam vjerovao da će se tako desiti. Sudbina je tako trasirala put, a ja sam mislio da ću karijeru završiti u inostranstvu.”

Potom se obratio direktno novinarima i medijima.

“Volio bih sa vama da podijelimo taj sportski projekat jer i vi imate odgovornost i obavezu da napravimo sportski ambijent da rezultat bude cilj sviju nas. Vi ste ti koji možete da pošaljete poruku, da se više ne divimo komšijama kako oni imaju naboj kad igraju za nacionalni tim. Moramo i mi napraviti tu atmosferu. Svi naši igrači igraju u evropskim klubovima i imaju veliku disciplinu. Svi dolaze o trošku saveza na pripreme, to je sve u redu, a kad idu iz reprezentacije onda se uzima privatni avion da što prije dođu u klub. Želim da se zna da se ovdje dolazi da tražimo rezultat”, istakao je Hadžibegić.

Govorio je i o pojedinim anketama u kojima nije bio favorit javnosti za poziciju selektora.

(Kliker.info-SC)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku