hamburger-icon

Kliker.info

Fahrudin Radončić : „Nisam dogovarao ubistvo Ćele, nije tačno da je moja bivša žena bila u vezi sa njim !”

Fahrudin Radončić : „Nisam dogovarao ubistvo Ćele, nije tačno da je moja bivša žena bila u vezi sa njim !”

02 Septembra
19:10 2014

fahroazra223Glasine i poslovni dogovori su vezivali Radončića i Kelmendija godinama, ali optužnica protiv Nasera Kelmendija prvi put objašnjava razloge ovih veza i jasno navodi da je Radončić bio Kelmendijev “poslovni partner i politički zaštitnik” u Sarajevu.Radončić naglašava činjenicu da on sam nije bio optužen, već samo imenovan u optužnici kao član kriminalne organizacije.Ovaj donedavni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) negira navode optužnice i najavljuje pravnu bitku da to i dokaže.Očekuje se da će se suđenje Kelmendiju održati u oktobru, sticajem okolnosti, u istom mjesecu u kojem se Radončić nada da će mu donijeti mjesto u Predsjedništvu.

Tužioci kažu da su njih dvojica povezani zamršenim poslovnim interesima i kriminalnim radnjama, uključujući ubistvo Delalića, kao i da će sve to biti dokazano na suđenju.

Glavni svjedok u optužnici je Šejla Jugo Turković, žena Zijada Turkovića kojem se sudi za organizovani kriminal i ubistva. Jugo Turković je bivša novinarka, nekadašnja Radončićeva pouzdana saradnica. U razgovoru za Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) i Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) ona detaljno opisuje sastanke i događaja koji su doveli do Delalićeve smrti.Prema optužnici, Radončić je imao mnogo razloga da ne bude naklonjen Delaliću.“Radončić je mrzio Ramiza Delalića zbog niza ličnih razloga. Radončićeva žena je bila u vezi sa Delalićem tokom rata, prije nego što se udala za Radončića, čime se Delalić hvalio.”Ova tvrdnja je “lažna i glupa”, kaže Radončić, primjećujući da se ta veza desila prije više od 20 godina i prije njihovog braka. “Glupo je za nekoga da bude ljubomoran oko takvih stvari i, svejedno, nije tačno da je moja bivša žena bila u vezi sa Ramizom Delalićem!” (Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku