hamburger-icon

Kliker.info

Fahrudin Radončić : Naseru Keljmendiju je mjesto u zatvoru (Video)

Fahrudin Radončić : Naseru Keljmendiju je mjesto u zatvoru (Video)

06 Maja
19:44 2013

Hapšenje Kelmendija je plodonosni rezultat upornog rada sigurnosnih službi BiH i tužiteljstva, kao i obavještajne službe OSA, koja ga je locirala, rekao je za Al Jazeeru ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić."Kao ministar policije želim učiniti sve da svaki čovjek kojeg traži tužiteljstvo bilo koje zemlje bude priveden pravdi, a na njemu je da dokaže svoje nevinost, a tužiteljstvo njegovu krivicu", dodao je on.Ministar sigurnosti BiH kazao je da ne želi otkrivati detalje hapšenja, naglasivši da je njegov posao pravljenje "ambijenta gdje će se ova zemlja priključiti Evropskoj uniji".Radončić je istakao da postoje kontakti policijskih struktura BiH i Kosova unatoč činjenici da između njih nisu uspostavljeni diplomatski odnosi.

Mogućnost izručenja              Na pitanje o mogućnosti izručenja BiH, Radončić je ocijenio da bi Kelmendiju najbolje bilo suditi u BiH."Mislimo da naše tužiteljstvo ima najviše argumenata", rekao je Radončić i potvrdio da će tražiti da on bude isporučen Sarajevu, "gdje bi imao objektivno i pošteno suđenje."On je rekao da Kosovo ima svoj zakon ili ustav koji ne dozvoljava da se njegovi građani koji su rođeni na Kosovu izručuju drugim zemljama. "U depeši koju smo dobili oni žele da mu se sudi na Kosovu", ocijenio je bh. ministar sigurnosti.Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić rekao je ranije za Federalnu televiziju da su bh. vlasti preko direkcije za koordinaciju, u koju spada INTERPOL, dobili neslužbenu informaciju da je Kelmendi priveden, a kasnije u ponedjeljak očekuju i službenu potvrdu.

"Zakon je vrlo jasan. On treba da bude isporučen BiH na osnovu zahtjeva našeg državnog Tužiteljstva, gdje će biti stavljen u pritvor", rekao je Radončić.On je odgovorio i na pitanje o izvještaju SIPA-e i Interpola, u kojem se navodi da je on na popisu Kelmendijevih najbližih saradnika.Vi znate da su sigurnosne strukture BiH pa i SIPA vršile zloupotrebe nekih poslova u korist nekih stranaka. Tu je prošlo nekoliko godina, ne treba nikom objašnjavati da je ne bih dobio domaći, a kamoli stranu podršku za poziciju ministra sigurnosti BiH da sam imao bilo koju vrstu druženja, kontakata, biznisa sa tom vrstom kriminalaca", rekao je bh. ministar sigurnosti, negirajući da mu je Kelmendi bio prijatelj. (Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku