hamburger-icon

Kliker.info

Fahrudin Radončić : Kandidatura Mustafe Cerića je dobra za Bošnjake i on je njome učinio uslugu bošnjačkom političkom faktoru

Fahrudin Radončić : Kandidatura Mustafe Cerića je dobra za Bošnjake i on je njome učinio uslugu bošnjačkom političkom faktoru

11 Juna
15:48 2014

fahrofil7Kandidatura Mustafe Cerića je dobra za Bošnjake i on je njome učinio uslugu bošnjačkom političkom faktoru, izjavio je danas Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost obraćajući se studentima Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, javlja reporter bh. novinske agencije Patria (NAP).

– Kandidatura Cerića je dobra iz prostog razloga što će doći do demistifikacije uticaja Islamske zajednice na rezultate izbora. Ranije je bio stav da je SDA i Izetbegović spona sa Bogom i da ako ne glasaš za njih ti si protiv Boga i vjere. Nakon ovoga IZ BiH treba da radi svoj posao, da bude naša moralna vertikala i da dopuste svim Bošnjacima da glasaju za koga hoće – rekao je Radončić.

On je ustvrdio da je 2010. godine uoči izbora Islamska zajednica dijelila letke protiv njega.

– Mi moramo biti demokrate. Po ustavu i zakonu Cerić ima pravo da se kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Nedopustivo je da se svakoga ko se pojavi na političkoj sceni optužuje da dijeli bosnjački narod. Ako Cerić cijepa jednu vlast koja iza sebe ima političke leševe i neshvatljivo koaliranje zašto bi ga neko proglašavao izdajnikom. Mi, u tom smislu, želimo biti legalisti i tu vrstu zastrašivanja ne prihvatamo – rekao je Radončić, između ostalog na tribini, javlja NAP.

Inače, Radončić se prisjetio i Općih izbora 2010. godine te je kazao da je Bakir Izetbegović dobio 160.000, a on 215.000 glasova, te da je “faktički krađom Izetbegović pobijedio”.

– Pola mandata je potrošio na unutarfrakcijske borbe. Ja bez ikakave tajnosti govorim, vrlo transparentno. Ja sam kao ministar morao lobirati da se iranski lobiji zaustavljaju. Bakirov susret s Ahmadinedžadom je imao velike posljedice za BiH. Bojim se da je ovdje i dalje ostao jedan stav u kojoj se teži bošnjačkoj republici. Neki očekuju da će doći do te republike kada će Srbi i Hrvati reći da ne žele da žive u BiH. Imate i malezijski krug imate Al Jazeeru, Al-Shidi, Bristol, i neka to egzistira, nemojte se bojati. Ekonomskim rezultatom moramo poraziti tu vrstu društva – kazao je Radončić.

On je dodao da su Bošnjaci najveće žrtve agresije, ali da kao najmnogobrojniji narod i najodgovorniji pravi nekada i najbolnije kompromise.

– Strategija žrtve nije više nešto što ima pozitivnu sliku u očima međunarodne zajednice – dodao je Radončić. Lider SBB-a je odgovarao na studentska pitanja, te je jedan od njih pitao da li je “Azra Radončić”, njegova bivša supruga platila PDV prilikom kupovine “Avaza” i “odakle joj 200 miliona maraka”.

– “Avaz” je napravljen od dvije tri kompanije. To je jedna neuspješna manipulacija iz SDA da je moja supruga kupila “Avaz”. Gospođa Azra nije kupila “Avaz” nego moja bivša kompanija. Ne postoji niti jedno drugo lice osim Bakira Izetbegovića, da ima 200 miliona maraka u kešu – dodao je, između ostalog, Radončić, javlja NAP. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku