hamburger-icon

Kliker.info

Fahrudin Radončić : Bliže je da ću biti, nego da neću biti novi ministar sigurnosti BiH (VIDEO)

Fahrudin Radončić : Bliže je da ću biti, nego da neću biti novi ministar sigurnosti BiH (VIDEO)

08 Decembra
07:05 2019

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je kako je prije dva dana imao ozbiljan sastanak sa liderima SDA Bakirom Izetbegovićem i DF Željkom Komšićem o probosanskoj koaliciji i planu djelovanja.

– Razgovor je bio težak, ozbiljan i državnički. Razgovaralo se o tome hoće li se praviti ono što smo napisali, o probosanskoj koaliciji na državnom nivou. Ranije smo se dogovarali o principima djelovanja, o poziciji BiH, migrantskoj krizi i drugim stvarima – rekao je Radončić gostujući na Fjes TV.

Na pitanje da li se na tom dvoiposatnom sastanku u jednom sarajevskom hotelu razgovaralo o podjeli pozicija na državnom i federalnom nivou, Radončić je rekao da će o tome biti govora na narednim sastancima.

– Nije loše da se pojavi neka vrsta cementa, kada imate tri nacionalna kamena kao što su SDA, SNSD i HDZ – rekao je aludirajući na učešću  SBB u formiranju vlasti.

Da li će Radončić biti novi ministar bezbjednosti BiH, kaže da će se znati u ponedjeljak nakon sjednice stranačkog predsjedništva SBB.

 – Vidjećemo, bliže je da ću biti, nego da neću. Ipak, bio bih jedini ministar i predsjednik stranke istovremeno u Savjetu ministara BiH. Puno je ozbiljnog posla u tom ministarstvu – dodao je.

Komentarišući aktuelnu vlast u Kantonu Sarajevo rekao je da SBB može sutra srušiti Vladu KS, ali da je dao ovoj vlasti mirnu godinu.

Nedavni komentar ministra privrede Kantona Sarajevo Harisa Bašića o uticaju i moći lidera SBB Fahrudina Radončića na Vladu Kantona Sarajevo izazvala je novu reakciju Radončića. Ministar Bašić je navodno komentisao na društvenim mrežama stabilnost vlasti u kontekstu uloge SBB, kazavši da se “Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana”.

– Možda ću mu uzeti muštuluk, da će mu nana vaskrsnuti do Nove godine – kazao je Radončić, što će mnogi protumačiti i kao prijetnju za rušenje vlasti u Kantonu Sarajevo, ali on to nije želio detaljno da komentariše.

(Kliker.info-Klix)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku