hamburger-icon

Kliker.info

Fadil Novalić potvrdio : Moja kćerka Ada je dala otkaz u Finansijsko-informatičkoj agenciji

Fadil Novalić potvrdio : Moja kćerka Ada je dala otkaz u Finansijsko-informatičkoj agenciji

01 Decembra
15:35 2016

fadil321Kćerka federalnog premijera Fadila Novalića, Ada Novalić dala je otkaz Finansijsko-informatičkoj agenciji nakon reakcija u bh. javnosti zbog informacija o zapošljavanju djece političara u ovoj agenciji, potvrdio je premijer Novalić u izjavio za portal Depo.

“Ovih dana smo u mojoj porodici razgovarali o svemu ovome i moja kćerka je sama odlučila da da otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila”,pojasnio je Novalić za portal Depo.

Novalić navodi kako je znao da se njegova kćerka zaposlila u Finansijko-informatičkoj agenciji, ali da detalje nije znao jer se kao premijer zbog mnogih obaveza “gotovo i ne viđa s porodicom”.

“Moja najstarija kćerka Ada i ne živi sa mnom. Samostalna je već otkako je prije osam godina diplomirala i zaposlila se. Kako sam obaviješten to zaposlenje je urađeno u skladu sa zakonskim procedurama i moram priznati nisam se previše dalje bavio time. Bio sam iznenađen medijskim natpisima o tome i razumio ogorčenje javnosti pa i kvalifikacije da to nije moralno. Ovih dana smo u mojoj porodici razgovarali o svemu ovome i moja kćerka je sama odlučila da da otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila”, rekao je Novalić.

“Svjestan sam da će je ovo ružno iskustvo još dugo pratiti i u profesionalnom i ličnom životu, i to samo zato što je kćerka Fadila Novalića”, dodao je.

Prema podacima CIN-a iz 2013. godine, na sličan način, na temelju internih akata javnih institucija, ustanova i preduzeća, zaposleno više od 260 osoba.

Upitan da li zna da je neko od njih odstupio kao njegova kćerka, odnosno da se čini se da ste on prvi koji je to uradio, Novalić je rekao: “Tada nisam bio premijer, radio sam u realnom sektoru i nisam imao nikakve komunikacije ni dodire sa državnim institucijama. Ali kao običan, prosječno informisan građanin nisam primjetio nijedan takav slučaj. Potez moje kćerke je zapravo njen i moj lični stav kao i stav moje porodice. Nije moje da procjenjujem ponašanje drugih u takvim situacijama. Moja porodica uradila je ono za što misli da je pošteno, moralno i odgovorno.”

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku