hamburger-icon

Kliker.info

Evropski socijalisti odlučili : Martin Schulz kandidat za predsjednika Europske komisije

Evropski socijalisti odlučili : Martin Schulz kandidat za predsjednika Europske komisije

02 Marta
08:38 2014

MartinS1Europski socijalisti izabrali su u subotu na kongresu u Rimu Martina Schulza, njemačkog socijaldemokrata i sadašnjeg predsjednika Europskog parlamenta, za kandidata za predsjednika Europske komisije.Aktualni predsjednik Europskog parlamenta izabran je velikom većinom glasova – 368 od ukupno 404, dva zastupnika bila su protiv, a 34 bilo ih je suzdržano.Glasanje je održano u sklopu održavanja X. kongresa Stranke europskih socijalista (PES) na kojem sudjeluje 800 zastupnika, među njima i svi šefovi vlada iz socijalističkih stranaka EU.

“Moj prioritet u funkciji predsjednika Komisije bit će zaposlenja. Želim smanjiti razliku između bogatih i siromašnih, među velikim i malim državama”, rekao je Schulz nakon glasanja.”Pomalo smo izgubili optimizam kada je u pitanju naša budućnost. Vrijeme je da djelujemo i borimo se za socijalnu i demokratsku Europu”, kazao je.
Za kandidata Europske pučke stranke (EPP) do sada su se prijavila tri političara – francuski povjerenik u Europskoj komisiji Michel Barnier, bivši latvijski premijer Valdis Dombrovskih i bivši luksemburški premijer Jean-Claude Juncker, kojega se smatra favoritom.(Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku