hamburger-icon

Kliker.info

Evropski pokret u BiH: Šemsudin Gegić jedan od najboljih ambasadora kulture u BiH

Evropski pokret u BiH: Šemsudin Gegić jedan od najboljih ambasadora kulture u BiH

31 Jula
06:25 2020

Evropski pokret u BiH saopćio je  da su na  sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona poslanici jednoglasno donijeli Odluku da se plaketa ZDK-a “Kulin ban” za umjetnost 2020. godine dodijeli Šemsudinu Gegiću, istaknutom međunarodno priznatom i poznatom umjetniku, redatelju i piscu.

Evropski pokret u BiH, u svojstvu jednog od tri predlagača Šemsudina Gegića za ovogodišnje priznanje Skupštine ZDK, i u partnerstvu s respektabilnom i uglednom kućom „Cinema City Sarajevo“, pohvalio je jedinstvo delegata Skupštine ZDK, pri donošenju ove značajne odluke.

To, kako se navodi u saopćenju, „jasno pokazuje da smo svi mi, i predlagači i kantonalni zastupnici, odabirom Šemsudina Gegića za ovogodišnjeg lauerata odabrali pravu osobu, kao nosioca ovog uglednog i tradicionalnog priznanja“.

“Šemsudin Gegić je jedan od najboljih ambasadora kulture Bosne i Hercegovine, a jednoglasna odluka kantonalnih zastupnika pokazuje da je čak i u našoj zemlji moguće naći kompronise i jedinstvo kada se radi o pozitivnim ljudskim primjerima i djelima od koristi šire društvene zajednice”, navode iz Evropskog pokreta u BiH.

(Kliker.info-Fena)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku