hamburger-icon

Kliker.info

Esad Boškailo : Istinita priča o Zuki i “lozi” kod Mute u Počitelju

Esad Boškailo : Istinita priča o Zuki i “lozi” kod Mute u Počitelju

27 Septembra
05:30 2014

Zukoivezira1Svjedočim Istinitu Priču:
Jednom je Zuko Džumhur, u vruće ljetno doba, akšamlučio sa svojom Vezirom u kafani kod rahmetli Mute Alagića u Počitelju, a mi se svi u uši pretvorili, da koju pametnu čujemo
Ne zna se tačno kako je sve počelo, ali Muta se negdje zadržao, pa je Vezira naišaretila Rajfi da Zuki umjesto Loze nalije vode i malehnu količinu lozovače, jer, eto Zuko je bio malo postariji i zdravlje mu je bilo malo narušeno, pa se Vezira brinula.
Tako su njih dvije Zuki “iza leđa” spasavale, zdravlje ,a Zuko rahmetli je šutio i pio, pa pio i čutio . I tako…

Njih dvije, nisu se načuditi mogle, kako im je olahko pošlo za rukom, da sa Zukom tako šenluce, pa, priča se da su se čak i podsmjehivale, od dragosti.
Sve je to baš tako bilo, dok nije u neka doba, Muta bahnuo u svoju kafanu.

Onako vesel i nasmijan, Zukao dočeka svog ahbaba i naruči:”Deder bolan Muta, naspi mi jednu lozu:!. I prije nego se Vezira I Rajfa snađose, Zuko lagano krenu da akšamluči, sa pravom pravcatom lozom, pa krenu da pripovjeda priču iz Španije, kako ono sjedi u autu negdje u Andaluziji, a pored njega prolijeću saobraćajni znakovi.
Negdje iza ponoći, zovnu Zuko svoju dragu Veziru i naredi: “ Deder Vezira plati onu vodu Rajfi, a evo Muta ja tebi za onu lozu ”

Eso od Počitelja

Podijeli

Jedan komentar

  1. DZUMA
    DZUMA 18 Decembra, 05:49

    Bez puno pisanja ( LEGENDE).

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku