hamburger-icon

Kliker.info

Ervin Zukanović izbačen iz reprezentacije : Bez obzira na sve moje srce je i dalje uz reprezentaciju, moje prijatelje i naše navijače

Ervin Zukanović izbačen iz reprezentacije : Bez obzira na sve moje srce je i dalje uz reprezentaciju, moje prijatelje i naše navijače

30 Maja
23:38 2014

Zukanovic11Povodom izjave nogometnog reprezentativca BiH Ervina Zukanovića, objavljene u u srestvima informisanja, u kojoj je navedeno da je Nogometni savez BiH odgovoran što nije dobio vizu za SAD, zbog čega se nije pridružio reprezentaciji na pripremama za Svjetsko prvenstvo, koje su u toku u St. Louisu, iz Saveza je saopćeno da se isti blagovremeno obratio Ambasadi SAD za pribavljanje vize za Zukanovića, te je, uz dostavljanje potrebne propisane aplikacije, zakazan i intervju za 20. maj. 2014. na kojem se Zukanović pojavio.- Uz uobičajeno razumijevanje Američke ambasade, očekivalo se brzo izdavanje vize, kao i za sve ostale reprezentativce, koji su pribavili američke vize u proteklih nekoliko godina. Međutim, Zukanović nije dobio vizu do 27. 5. maj 2014. godine.

Nakon saznanja da se pojavio određeni problem, NSBiH je kontaktirao nadležne osobe iz Ambasade SAD-a i Ministarstva inostranih poslova BiH, ali je dobio samo informaciju da viza nije izdata i da je postupak u toku, bez daljeg obrazloženja, kao i da bilo kakve dalje intervencije nisu svrsishodne i dozvoljene – navodi se u saopćenju NSBiH. Shodno tome, evidentno je da NSBiH nije i ne može biti odgovoran za neizdavanje vize za Ervina Zukanovića, zbog čega njegove izjave smatra apsolutno neargumentovanim i nedobronamjernim.- Nakon što se saznalo za probleme oko izdavanja vize, selektor Safet Sušić je rekao da računa na Zukanovića i da će ga pozvati na Svjetsko prvenstvo u Brazil bez obzira da li će moći da putuje u SAD. Međutim, poslije neosnovanih optužbi ovog igrača i pored njegovih neubjedljivih naknadnih izjava, te nakon konsultacija sa stručnim štabom i igračima, selektor Sušić neće računati na Zukanovića za Mundijal u Brazilu – navodi se u saopćenju NSBiH.

Odluka selektora Sušića razočarala je Ervina zukanoviča koji se nakon svega  obratio javnosti svopim saiopštenjem za javnost .Prenosimo ga u cjelosti.

“Igrati za reprezentaciju, igrati za svoju zemlju ne može se opisati riječima niti ta čast može biti rečena  u samo nekoliko riječi za to su  potrebni sati  i sati, i vjerujte mi da opet ne bih mogao ispričati i opisati šta to za mene ustvari znači. Nositi dres svoje zemlje, zemlje za koju dišem živim i ginem je moj san koji se na moju sreću ostvario, ali je ovih dana naprasno i bolno prekinut.Od prvog dana i prvog poziva do danas bio sam tu.Uvijek sam se stavljao na raspolaganje selektoru, bez pogovora, ljutnje i sujete da li ću igrati ili sjediti na klupi.Činio sam sve što mi se kaže. Od momenta kada smo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo  do momnta okupljanja reprezentacije nikad više nisam radio, trenirao, i dizao formu da bi se na okupljanju pojavio  zdrav i spreman da dam svoj doprinos reprezentaciji. Danas su mi javili da više nisam dio tima i ja se kao i vi pitam zašto? Kao što već svi znate nisam otišao na pripreme za SAD sa ostatkom tima jer nisam dobio vizu na vrijeme.

Reprezentacija je otputovala, ja sam ostao da čekam i da se nadam da će se sve završiti dobro i da ću se uspjeti pridružiti timu.To se na moju veliku žalost i neizmjerno razočarenje nije dogodilo a kako stvari sada stoje niti neće.Naime, danas su mi javili da zbog mojih ‘nekorektih’ istupa u medijima  selektor Safet Sušić više ne računa na mene.Moje riječi u spornoj izjavi su bile vapaj da mi se pomognu riješiti birokratski problemi ,ne napad na bilo koga, najmanje na Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.Ovom prilikom želim da izrazim žaljenje ako  je slučaj ‘Zukanović’ na bilo koji način uznemirio bilo koga.Moji saigrači, stručni štab, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine trebaju mir i našu podršku u ovim izuzetno važnim, za našu zemlju historijskim danima. Najmanje što nam sada treba su špekulacije, dizanje prašine, i raznorazne priče oko bilo čega a ponajmanje oko mene samoga. Želim da istaknem da bez obzira na sve što se dogodilo moje srce je i dalje uz reprezentaciju, moje prijatelje i naše navijače . U ovom trenutku jedino što želim  da poručim svima je da samo ako smo složni možemo pobijediti sve, a moje srce će i  dalje kucati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, stoji u Zukanovićevom saopštenju. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku