hamburger-icon

Kliker.info

Erdogan u Srbiji : Što prije izgraditi put Beograd-Sarajevo

Erdogan u Srbiji : Što prije izgraditi put Beograd-Sarajevo

10 Oktobra
15:20 2017

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan rekao je danas u Beogradu da je obavio razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali i da su obavljeni međudelegacijski razgovori.

Imali smo plodotvorne radove. Vučiću mogu reći da će nam prijati ručak i da će nas najesti. Probat ćemo srpsku kuhinju, a nakon toga ćemo obaviti sastanak s poslovnim svijetom“, poručio je Erdogan.

On je istakao da će biti puno prilika za turske investitore da se ulaže u Srbiji kako bi se razvoj Srbije razvijao u boljem svjetlu.

Obim trgovine nije na nivou kojeg želimo. Sada je oko 800 miliona dolara. Do kraja godine bi mogao preći milijardu dolara, ali čini mi se da ni ova cifra nije dovoljna. Cilj nam je povećati trgovinu na tri odnosno pet milijardi dolara“, kazao je Erdogan.

Predsjednik Turske je rekao da je pri upoznavanju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem vidio da on ima izuzetne vidike.

Evidentno je da će se odnosi Turske i Srbije imati posebnu konotaciju i još bolje će se razvijati. Potpisat ćemo ukupno 16 sporazuma, 12 u Beogradu i 4 u Novom Pazaru“, kazao je predsjednik Turske.

Erdogan se dotakao i izgradnje puta između Beograda i Sarajeva.

Treba što prije napraviti put između Beograda i Sarajeva. Ja sam često govorio da je put civiliacija. Zemlja bez puta ne može kazati da je civilizovana. Zemlja bez vode ne može reći da je civilizovana. Mi smo imali velike probleme s vodom jer je nije bilo dovoljno. Takve smo stvari napravili da smo riješili taj problem do 2040. godine“, naglasio je on.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku