hamburger-icon

Kliker.info

Erdogan dobio slom živaca : ‘To su ostaci nacista, fašisti!’

Erdogan dobio slom živaca : ‘To su ostaci nacista, fašisti!’

11 Marta
16:11 2017

Holandska  vlada odlučila je zabraniti slijetanje aviona turskog ministra vanjskih poslova Mevluta Cavusoglua koji je namjeravao u subotu doputovati u Holandiju , a turski je predsjednik Recep Tayyip Erdogan odmah iz Istanbula uputio oštro upozorenje toj zemlji.

“Turske vlasti zaprijetile su javno sankcijama. To čini nemogućom potragu za razumnim rješenjem”, objavila je holandska  vlada u saopštenju.

Cavusoglu, govoreći ranije u intervjuu za CNN Turk, kazao je da će Turska odgovoriti snažnim ekonomskim i političkim sankcijama ako mu Holandija  odbije dozvolu da odleti za Rotterdam.

“Zato je Holandija  dala na znanje da povlači pravo na slijetanje” letjelice turskog ministra, dodala je holandska vlada.

Erdogan je odmah reagirao nakon što je holandska  vlada povukla dozvolu za slijetanje i rekao da su to “ostaci nacista, fašisti”.

“Odsad nadalje, vidjet ćemo kako će vaši avioni  slijetati u Tursku”, kazao je Erdogan na skupu u Istanbulu, objavila je agencija Anadolija.

“Naravno, govorim o diplomatima, ne o putovanjima građana”, dodao je.

“Oni ne znaju ni što je politika, niti što je međunaroda diplomatija”, kazao je Erdogan. “To su ostaci nacista, to su fašisti”.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku