hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić : Tražimo izolaciju Dodikovog režima, jer slavi zločince i njeguje fašizam

Emir Suljagić : Tražimo izolaciju Dodikovog režima, jer slavi zločince i njeguje fašizam

25 Oktobra
17:11 2016
emir_suljagic44Građanski savez (GS) smatra da je dodjela zahvalnica Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić, te posthumno Nikoli Koljeviću u NSRS nastavak politike njegovanja fašizma i zločina protiv čovječnosti i genocida, istakao je za TV1 član ove političke partije Emir Suljagić.

Mišljenja je da nije dovoljno samo osuditi ovaj čin, nego je potrebno i poduzeti konkretne korake kako bi se “režim koji slavi najveće zločine poslije Drugog svjetskog rata izolovao”.

“Mi u GS ćemo, stoga, već sutra uputiti prijedlog pisma drugim građanskim strankama u BiH koje želimo poslati zajedno Američkom kongresu, Evropskom parlamentu, odnosno drugim institucijama u SAD i EU, a u kojem ćemo tražiti bojkot režima Milorada Dodika i njega lično i njegovih saradnika”, najavio je Suljagić.

Kako je istakao, ovo nije izolovan incident, nego sastavni dio programa koji je počeo sa referendumom o Danu RS.

Podsjećamo, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović dodijelio je juče u Banja Luci, povodom 25 godina rada NSRS, zahvalnice prvom predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću i potpredsjednicima Biljani Plavšić i posthumno Nikoli Koljeviću.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku