hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić : Porodična tragedija nije opravdanje za ubistvo policajca

Emir Suljagić : Porodična tragedija nije opravdanje za ubistvo policajca

28 Aprila
19:02 2015

emirs11Emir Suljagić, zamjenik ministra odbrane BiH i član Predsjedništva Demokratske fronte, oglasio se na Facebooku povodom napada na policijsku stanicu u Zvorniku tokom kojeg je Nerdin Ibrić ubio policajca Dragana Đurića, a ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.”U svoje i u ime Demokratske fronte želim ovim putem osuditi nasilje i ubistvo policajca počinjeno jučer u večernjim satima u Zvorniku. Ovaj napad uperen je protiv svih građana, Bošnjaka, Hrvata i Srba i dugoročno, protiv države Bosne i Hercegovine.

Sve pozivam da se sa njim suočimo hladne glave i sa dužnim oprezom i pažnjom jer je terorizam naš zajednički neprijatelj. Onima koji ovaj događaj pokušavaju cinično iskoristiti za sticanje političkih poena, poručujemo da se suzdrže i da nauče lekcije iz nedavne prošlosti, kada je veliko nasilje započelo velikim riječima”, napisao je Suljagić.

“Na kraju, krajnje lično, želim da u svoje ime pošaljem poruku i onima koji traže opravdanje ili razumijevanje za napadača u njegovoj porodičnoj tragediji. Desetine, vjerovatno stotine hiljada djece u ovoj zemlji ostali su bez roditelja u agresiji na našu zemlju i ogromna, dominantna većina nas je izabrala da uspomenu na svoje očeve i roditelje čuva i brani tako što smo se obrazovali, učili i napredovali, umjesto predavanjem jednoj za ovu zemlju stranoj ideologiji koja obožava smrt”, poručio je Suljagić.

Naime, Ibrićev otac Sejfo ubijen je 1992. godine zajedno sa oko 750 Bošnjaka.

Saopćenjem se oglasila i Demokratska fronta.

“Demokratska fronta najoštrije osuđuje napad na policijsku stanicu, ubistvo jednog, a ranjavanje dvojice policajaca, počinjeno sinoć u Zvorniku. Dajemo punu podršku istražnim i organima tužilaštva, te sigurnosnim agencijama u procesuiranju svih aktera koji su imali učešće u tom zločinu, koji se ne smije koristiti kao sredstvo političke manipulacije. To je bio napad na sve građane Bosne i Hercegovine i na institucije, ne samo entiteta, već i države Bosne i Hercegovine. Porodici ubijenog policajca upućujemo iskreno saučešće”, stoji u saopćenju DF-a.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku