hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić : Političko Sarajevo ostavilo je na cjedilu Havu Tatarević

Emir Suljagić : Političko Sarajevo ostavilo je na cjedilu Havu Tatarević

13 Avgusta
14:40 2014

emirhava2Član Predsjedništva Demokratske fronte – Željko Komšić i kandidat za člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić danas je u organizaciji Sudbina Musića, predsjednika Udruženja logoraša „Prijedor 92“ posjetio i razgovarao sa Havom Tatarević.Podsjećamo, vlasti entiteta RS su prije nekoliko dana Havi Tatarević ukinule pravo na civilnu porodičnu invalidninu. Njenih šest sinova i muž ubijeni su kao logoraši koncentracionog logora Omarska, a njihovi posmrtni ostaci pronađeni su u masovnoj grobnici Tomašica.

Sudbin Musić, predsjednika Udruženja logoraša „Prijedor 92” je rekao: “Havin slučaj je posljedica, jedno u nizu dešavanja, licemjerne politike stranaka sa sjedištem u Sarajevu. Nakon slučaja Have Tatarević na red će doći i ostale majke. A kakav je odnos prema civilnim žrtvama rata govori i to da majke o svom trošku moraju kupovati šehidske nišane.”

“Ovo što se događa je dokaz ispravnosti politike koju sam zagovarao na čelu Prvog marta i koju ću nastaviti da provodim kao član Predsjedništva BiH. Slučaj Have Tatarević je rezultat politike ‘duplog dna’, koja se prema povratku i povratnicima vodi iz političkog Sarajeva proteklih 15 godina. Tome ćemo također stati u kraj jer ovako više ne može”, rekao je tom prilikom Emir Suljagić.  (Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Salih Smailagić
    Salih Smailagić 28 Juna, 23:45

    NEMA VIŠE UZMICANJA PRED OLOŠEM I NEMA VIŠE UZMICANJA PRED ŠLJAMOM ! ! !

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku