hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić : “Ništa kao poplave nije ogoljelo mit o Dodiku”

Emir Suljagić : “Ništa kao poplave nije ogoljelo mit o Dodiku”

17 Juna
10:05 2014

EmirS3“Nema nikakve sumnje da je najozbiljnija politička žrtva poplava Milorad Dodik. Isto tako, nema sumnje ni da je za ljudske žrtve u RS-u odgovorna vlast, koja je radije gledala kako se građani guše, nego sarađivala na državnom nivou. Treći je problem, naravno, činjenica da je vlast na poplave reagirala tek nakon što je Dodik priznao da je riječ o elementarnoj nepogodi, a to su bila 72 sata nakon što su kiše počele da padaju. Niko se do tog trenutka nije usuđivao da uradi ništa i opštine – koje su ionako razvlašćene – bile su prepuštene same sebi”, kazao je  u interjuu za Oslobođenje   koordinator Koalicije Prvi mart Emir Suljagić.

“Ništa kao poplave nije ogoljelo mit o Dodiku”, rekao je i dodao da je predsjednik RS-a poslije poplava politički mrtav i potpuno su smiješni njegovi pokušaji da pali i žari, da oživi kampanju koja je potpuno mrtva, jer jedini on, osim poziva na nasilje, nema nikakvu drugu poruku.

“Vlast u RS-u se pokušava izvući iz sadašnje situacije planskim izazivanjem incidenata: na vrhuncu poplava, aktivisti i članovi SNSD-a su našli vremena da kamenuju džamije, pljuvali po volonterima koji su došli iz FBiH da pomognu, da bi im policija na kraju zabranila da dolaze. I svi šute o tome da je MUP RS-a zabranio, doslovno sprečavao i potom zabranio, studentima sa Univerziteta u Sarajevu da dođu u Doboj i pomognu raščistiti grad. Povećan broj napada na povratnike je također dio tih nastojanja vlasti, odnosno SNSD-a da se vrati “u vinklo”, odnosno u kampanju u kojoj su bili prije poplave. Međutim, narod se naprosto više ne loži na to.”

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku