hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić : Izetbegović se kocka sa historijskom šansom za Bosnu I Hercegovinu

Emir Suljagić : Izetbegović se kocka sa historijskom šansom za Bosnu I Hercegovinu

04 Marta
16:19 2015

emir_suljagic44Član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić reagirao je na izjavu Denisa Zvizdića, mandatara za sastav Vijeća ministara BiH koji je danas kazao kako 11. mart nije rok za formiranje Vijeća ministara, piše novinska agencija Patria.

-Zvizdić je predvodnik klijentelističke struje u SDA kojoj je jedini cilj da dobije što više za sebe unutar organa uprave.Nesumnjivo da je rok od mjesec dana nepromjenjiv i da u slučaju da ne bude imenovan do 11. marta Zvizdić više nije kandidat za tu funkciju, kaže Suljagić za Patriu.

Dio SDA koji je Zvizdiću dao da bude kandidat, navodi dalje Suljagić, mora da shvati da u ovom trenutku nije moguće zadovoljiti Dragana Čovića i održati odnose sa DF-om i Savezom za promjene na nivou Vijeća ministara.

-Bakir Izetbegović, na nagovor onih koji su postavili Zvizdića, se već četiri mjeseca kocka sa istorijskom šansom da BiH dobije Vijeće ministara bez Milorada Dodika i konačno napravi korak ka euroatlantskim integracijama.

Djetinjasto vjerovanje da pravila važe samo onda kada njima odgovaraju dovest će do toga da će zahvaljujući činjenici da su postali hizmećari Dragana Čovića, snositi odgovornost za grešku istorijskih razmjera. Pozivam Zvizdića da ponovo pročita važeće propise. Također, pozivam ga da ako ne razumije ono što čita nazove uglednog profesora Slavu Kukića. Možda će mu tada biti jasno, poručuje Suljagić. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku