hamburger-icon

Kliker.info

Emir Spahić : Pozivam Sulejmana Čolakovića da podnese ostavku

Emir Spahić : Pozivam Sulejmana Čolakovića da podnese ostavku

22 Februara
18:33 2010

Kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić pozvao je predsjednika Nogometnog saveza Sulejmana Čolakovića na ostavku, a bivši selektor Miroslav Blažević najavio tužbu.Razlog su Čolakovićeve izjave da je Blaževiću od ugovora sa "BH Telecomom" isplaćeno 160.000 KM bez pravne osnove, te da se sada, kada Ćire nema, "više neće događati utakmice kao protiv Irana iz jedan u dva", čime je jasno dao do znanja da smatra kako je taj susret namješten.Kad je čuo za Čolakovićev istup, iz Kine nas je pozvao Ćiro. Jasno, rigao je vatru:- Ugovor sa "BH Telecomom" je sklopljen zbog mene, a ne zbog Sulje ili Čeke. A Suljo ga je potpisao, i sada ispada da je njegov potpis bez pravne osnove. U ugovoru je napisano da se meni isplati 100.000 eura kao nagrada za odlazak u baraž. Da sam trčao za novcem, mogao sam uzeti i 70 posto od tog ugovora, koliko mi je sljedovalo po mom ugovoru sa NSBiH – u dahu je izrekao Blažević. Na nastavak nije trebalo mnogo čekati:- Zbog Čolakovića i Čeke sam napustio reprezentaciju. Suljo nema kredibilitet da ja radim sa njim. J…m ti Savez koji on vodi. A ovaj vodi u propast. Njega na jednom od sastanaka Izvršnog odbora javno proglase lopovom, a Čolaković se ne počeše po glavi.Pogotovo me pogodilo što laže o utakmici sa Iranom. Pa, ja sam spasio Savezu 150.000 dolara, a sada me optužuje, kao i igrače, da je ta utakmica namještena. Zna se da je NSBiH bio dužan 150.000 dolara Irancima zbog neodigrane utakmice.

Urgirao sam kod Valtera Gaga u FIFA-i da stopira već aktivirano naplaćivanje duga, izmolio Irance da dođu i odigraju utakmicu kako bi se taj dug poništio. Suljo lažeš, a zbog toga ću te tužiti, jer ovo se neće ovako završiti – rekao je Blažević.I kapiten reprezentacije Emir Spahić je uvrijeđen sumnjama u namještanje prijateljske utakmice sa Iranom (2:3) u avgustu 2009.- Ne znam zbog čega se Čolaković stalno dotiče bivšeg selektora Blaževića. Ali, ova izjava o utakmici sa Iranom je i napad na nas igrače, i to ne mogu prešutiti. Moram Čolakoviću reći da nas, bivše reprezentativce i legende našeg nogometa ostavi na miru i da, ako misli dobro Savezu i reprezentaciji, podnese ostavku i ode. Ne znam šta drugo može uraditi nakon ovih izjava.On je čovjek koji ništa dobro nije donio bh. nogometu. Umjesto da bude zahvalan Blaževiću i igračima na svemu što smo uradili u prošlim kvalifikacijama i spasili njega i njegove kolege od bijesa javnosti, on pokazuje svoj pravi karakter – kazao je Spahić za "Dnevni avaz".
 – Ako Čolaković ima problema sa bivšim selektorom, neka to rješava sa strane, a ne da u to miješa igrače. Ima i drugih načina. Putem medija nije način, jer je Čolaković nanio dovoljno štete reprezentaciji svojim glupim istupima u zadnjih nekoliko mjeseci –
 kazao nam je Spahić.  (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku