hamburger-icon

Kliker.info

Emir Ramić : Zašto bosanskohercegovačke elite šute o četničkom pokretu?

Emir Ramić : Zašto bosanskohercegovačke elite šute o četničkom pokretu?

14 Marta
14:52 2016

RaMIC3Zašto bosanskohercegovačke elite šute o četničkom pokretu, pita u izjavi za javnost direktor Instituta za izučavanje genocida – Kanada, Emir Ramić?

-Četnički pokret je fašistički, kolaboracionistički, izdajnički i zločinački. Taj pokret je nastavak srpske nacionalističke ideologije, politike i prakse koja ima svoj kontinuitet punih 200 godina i na čijim je osnovama ponovo u Bosni i Hercegovini izvršen genocid.

Okupljanje četnika u Višegradu je znak kontinuiranog, terorističkog, fašističkog djelovanja zločinačke organizacije koja za cilj ima likvidaciju Bošnjaka kao naroda i Bosne i Hercegovine kao države. To što politički establišment manjeg bosanskohercegovačkog entiteta odobrava djelovanje takve zločinačke organizacije sa fašističkim ciljevima je znak da ta vlast zapravo počiva na tom pokretu, njegovoj ideologiji, ciljevima i praksi.

Ali zašto kontinuirano šuti bošnjački i bosanskohercegovački politički establišment na djelovanje pokreta koji zapravo negira i Bošnjake i Bosnu i Hergevinu? Zašto kontinuirano šuti antifašistčka Evropa, Amerika, Kanada, svijet na otvorenu propagandu fašističkih ciljeva i ideologija koji su navodno trebali biti poraženi još u Drugom svijetskom ratu?

Bošnjačka, bosanskohercegovačka i svijetska šutnja prema ekspanziji četničkog pokreta je znak da fašizam nije pobjeđen, da ljudska prava i slobode nisu zaštičeni, da zavjetovano ne poslije holokausta nije zaživjelo, da čovjek i civilizacija nemaju odgovore na agresivno genocidne izazove fašizma, ističe u izjavi za javnost direktor  Instituta za izučavanje genocida – Kanada, Emir Ramić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku