hamburger-icon

Kliker.info

Emir Ramić : Nemojmo rušiti državu BiH koja egzistira više od hiljadu godina

Emir Ramić : Nemojmo rušiti državu BiH koja egzistira više od hiljadu godina

09 Februara
06:48 2014

EmirR1Rušimo nepravedni, nemoralni, ilegalni dejtonski ustav – antidržavni sklop koji  je unakazio našu državu i društvo, legalizovao genocidnu tvorevinu, ponizio žrtve i svijedoke agresije i genocida, oduzeo osnovna ljudska prava i slobode povratnicima i otvorio vrata sistemske političke i ekonomske korupcije.Otrgnuto od zaborava razmišljanje dok gledam defile bosanskohercegovačke reprezentacije na otvaranju 22. Zimskih olimpijskih igara.

Bosna i Hercegovina nije samo prelijepa zemlja omeđena rijekama i planinama, Bosnu i Hercegovinu ne čine samo prkosni, ponosni ljudi, vedra čela i spremni da ti pomognu kada ti god zatreba. Bosna i Hercegovina je ideja jednakosti, slobode i pravednosti, ideja Bosne i bosanski duh, ideja priznavanja, poštovanja, prihvatanja, tolerisanja drugog i drugačijeg, ideja za koju se borilo kroz hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine. Takva ideja je neuništiva, a sa njom i država Bosna i Hercegovina. Pokušali su ih uništiti u agresiji i genocidu i nisu uspjeli.
Ta veličanstvena ideja i duh su zapisani u historijskoj građi koja je krvavo odbranjena u agresiji i genocidu. Ne činimo zločin prema toj historijskoj građi koja čuva hiljadugodišnju tradiciju bitnosti i bitisanosti Ideje Bosne i bosanskog duha na kojima se zasniva smisao egzistencije čovjeka i civlizacije, ne samo u Bosni i Hercegovini, već u Evropi i svijetu. Ne napadajmo na našu državotvornu svijest teško odbranjenu u mnogim agresijama i genocidima. Čuvajmo bosanskohercegovačke državne simbole, i dan napadane od idejnih tvoraca i realizatora agresije i genocida.
Ne ponižavajmo, napadom na historijsku građu i državotvornu svijest, opravdani, demokratski društveni pokret i civilizovanu socijalnu pobunu protiv političkog establišmenta koji je kroz sistemsku korupciju pokrao nositelje Ideje Bosne i bosanskog duha. Usmjerimo energiju opravdanog duštvenog bunta i civilizovane socijalne pobune u pravcu anuliranja dejtnoskog ustava koji je zločinački zaustavio hiljadugodišnji život Ideje Bosne i bosanskog duha, ponizio borce za jedinstvenu, samostalnu, nezavisnu, suverenu državu i otvoreno, slobodno, civlino društvo, rasprčao bosanskohercgovačku zemlju, podjelio jedinstvenu bosanskohercegovačku teritoriju, izjavio je Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida – Kanada. (Kliker.info)
Podijeli

3 0 komentara

  1. bosanac
    bosanac 10 Februara, 21:57

    Odavno je poznato,da gosp.Ramic uvijek pogadja u pravo mjesto i srz problema,za razliku od mnogih drugih.Smatram,i ubijedjen sam da samo ljudi i patrioti kao On mogu promijeniti stanje u BiH.Takvi ne mogu doci u poziciju vlasti od dinastije nesposobnih i korunpiranih nacionalista izetbegovica,a da ne govorimo od istih bahatih nesposobnih nacionalista,i zlocinaca iz druga dva naroda.Mislim da ce i njima brzo doci kraj,ali su toliko ugrezli da se izgleda jos ne boje.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku