hamburger-icon

Kliker.info

Emir Nuhanović : Nisu mi dozvolili da uzmem Monografiju Sarajevske filharmonije, čak ni da je kupim !?

Emir Nuhanović : Nisu mi dozvolili da uzmem Monografiju Sarajevske filharmonije, čak ni da je kupim !?

07 Februara
03:27 2015

emirnuh21Samo sat vremena nakon što je novinska agencija Patria jučer objavila tekst da bivši direktor Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović ( 1994- 2007) nije pozvan na današnju promociju Monografije Sarajevske filharmonije, te da je za nju saznao iz medija dobio je pozivnicu na mail, piše novinska agencija Patria.

Nuhanović, podsjećamo, kazao je da ga niko nije konsultirao tokom pravljenja Monografije, te da nije ni znao da će biti promocija.Iako doslovno ponižen ovim činom, čovjek koji je tokom agresije, a i u godinama poslije bio personifikacija Filharmonije, Nuhanović je otišao na današnju promociju koja se održala u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

I tamo je ostao zatečen.

– Zamislite, slike osam bivših direktora stalo na dvije stranice, a posljednja direktorica Samra Gulamović sama na jednoj stranici. Zar to ne govori o ličnosti. I niko da se sjeti preminulih članova Sarajevske filharmonije, niti ovih sadašnjih. Pa prof. Bećir Drnda je bio legenda, prof.Julio Marić, pa gdje su poginuli muzičari tokom agresije na BiH ?

Kao da su se svi koncerti dogodili bez muzičara. Da nas nije bilo tokom agresije na BiH, možda bi sada umjesto Filharmonije imali „guslarsko društvo“, kazao je Nuhanović koji je kao direktor 13 godina bio na čelu Filharmonije, a u Monografiji je samo navedeno njegovo ime i period u kom je obavljao ovu funkciju.

Na kraju promocije zatražio je Monografiju, ali nisu mu je željeli dati čak ni da kupi.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku