hamburger-icon

Kliker.info

Emir Kusturica: Nemam uvid šta se dešava u Sarajevu, samo želim da pomognem Dodiku

Emir Kusturica: Nemam uvid šta se dešava u Sarajevu, samo želim da pomognem Dodiku

20 Oktobra
15:33 2018

Režiser Emir Kusturica izjavio je da nema uvid u to šta se dešava u Sarajevu i da nema rđave namjere prema ljudima koji žive tamo, već samo želju da pomogne novoizabranom srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

“Imam samo želju da Dodiku pomognem pošto je vidljivo da je jedini on ostao iz one političke garniture koja je prije rata vjerovala da mi možemo da izvedemo reforme i da nam za to nisu potrebni stranci”, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, Dodik je ostao vjeran toj politici i izveo poduhvat u kome Republika Srpska stoji kao regionalna država, gdje su infrastrukturni zahvati izvedeni uspješno.

“Možda njegovo iskustvo može pomoći”, rekao je Kusturica.

Na pitanje kako je kao Sarajlija doživio primirje i sadašnji mir i kako vidi svoj grad, Kusturica je odgovorio da je u tom pitanju sakrivena tajna tamošnje drame.

“Ako izgovorite da su sve strane stradale, odmah ste u zavadi sa Bošnjacima, a ako to kažete Hrvatima, oni će malo negodovati, ali će pristati. Ako kažete Srbima, oni će se složiti. Sve to, iako su svi stradali manje ili više. Čitao sam jedan izvještaj Crvenog krsta u kome se navodi brojka od ukupno 100.000 žrtava, u čemu je 18.000 Hrvata, 36.000 Srba i 70.000 muslimana”, rekao je Kusturica.

On je dodao da sve te žrtve, umjesto uslova za mir, na žalost bivaju “aktivirane”.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske i budući član Predsjedništva BiH Milorad dodik izjavio je da će mu  prvi potez u Sarajevu biti imenovanje režisera emira Kusturice za savjetnika.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku