Otkud ljudima tolika volja da (pišu, pričaju) komentiraju, (pa evo i ja nasjedoh) najbudalastiji stent, premosnicu demokracije, ovog, kako se zove, ovog malog u Banja Luci.

Piše: Emil Karamatić (Republikainfo)

Meni se čini, s rijetkim izuzetcima. Budala se uvijek, po pravilu mijenja budalom. Nažalost, taj proces ublažavanja budale, da se dođe do manjeg odrona, traje puno godina. Mi smo ih već izgubili trideset. Rezultat je to svjetine koja je upala u demokraciju kao što pijanac upadne u septičku jamu.

Ne čudite se što je prvi stent, (komad budale). I on, ako Bog da, a valja nam se u njega uzdati, bit će zamijenjen sličnim stentom. Teški su to i mučni zahvati. Sociologija ih ne bilježi, a medicina kuburi s njima.

U Americi te vrste operacija traju 200 godina. Neobjašnjivo je, opet se zajebu. Ali, liječničke intervencije su brže i češće. Uglavnom svake četiri godine. E to nam nedostaje. Brže smjene, (promjene) stentova, da pacijent, (u ovom slučaju demokracija) ne umre.
A to pitanje, koga smo dobili, nije pitanje za nas.

Previše smo pacijenata zajebali, puno toga nam je, (zbog nas samih, takvih kakvi jesmo, uglavnom neotesani) umrlo na operacijskom stolu. To pitanje je, oprostit ćete, za generacije, godine 2070. u BiH.
Ne može prije…..M. D. D. Č. B. I.

Buđenje

A ono sunce, čist zrak. Sve nešto lijepo. Malo bure, tek da mozak fino diše. Naizmjenično se mjenjaju mirisi pijeska neretvsnske ade i mora. Osjetiš sol u zraku. Dobro je, zdrav sam. Sjetiš se drage žene. Osmijeh na licu. Miris kave. Europska unija. Prostor, barem misle, sretnih.

Uključiš radio, korona, broj umrlih, zaraženih, aktivnih. Nitko nije ozdravio, ne postoje. Ivan Đikić promjenio stav. Vakcina tek na proljeće.
Druge nesreće ne postoje. Ratova nema. Nema gladnih, siromašnih. Ni izbjeglice se ne spomimju.

A što bi kad imamo njih. Dodik rekao: “Odvajam se”. Čović rekao: “Izborni zakon iduće godine”. Izetbegović rekao: “Oni da mene mjenjaju”. Urednici lokalnog radija se učinilo. Malo i to. Pustiše. Sabija rekla: “‘Ko malo nam je puta u kuću dolazio”. BiH. Država rodbine i kumova. Nesretnih.

‘Ko osta, osta.

Umjesto mene, Bata će vam reći…

Bavim se Crnom Gorom, jutros rano sam teleportiran u Titograd da proučim Dritana i Krivokapića. Očekuje se nova Vlada. A čujem u Mostaru Dragan Dodik i Milorad Čović. Pa evo, umjesto mene, Bata će reći i vama i onima koji trče za vama.