hamburger-icon

Kliker.info

Emil Karamatić : Pjesma odlazećeg

Emil Karamatić : Pjesma odlazećeg

23 Aprila
06:07 2019

Točno prije četrnaest godina, u emisiji “2u3”, da budem precizan, u 14. minuti sam rekao da ljudi neće iz BiH odlaziti trbuhom za kruhom.

Razlog njihovog odlaska bit će teže prirode. Politike se neće okaniti dok ne prouzrokuju teška depresivna stanja popraćena gađenjem na miris zemlje za koju su ginuli.

Piše : Emil Karamatić

Danas vidim, čujem, te riječi ponavljaju, onako odreda kako se god ko približi pitanju odlaska. Prednjače strani diplomati. Zvuče kao refren jebeno okrutnog stiha Ede Majke.

Umjesto da su nekad davno, kad su mi opsovali sve što je hodalo u mojoj avliji te godine, uradili barem jedan pozitivan korak, da izgleda kao lijek na bolest u začetku, oni su svojim ponašanjem izazvali kontraindikacije.

Više putnici ne viču. Sad samo kažu. Gadite mi se svi. Gadi mi se vaša Elektroprivreda, Gadi mi se vaš Eronet. Vaš Aluminij.

Jebale vas sve vaše firme sa nacionalnim predznakom. Jebalo vas to malo para što dijelite između sebe. Jebao vas vaš život, koji ni umrijeti ne zna.

Jer i za umrijeti mora postajati živost kojoj smo se radovali.

Jebala vas vaša domoljubna poezija, vaš antifašizam, koji je bliži fašizmu nego je on sam sebi ikada bio, jebala vas vaša kultura.Jebite se svi.

Onda se smire. Nastupi tišina i samo kažu…Odo.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku