hamburger-icon

Kliker.info

Emil Karamatić : Biskupova čestitka ili forsiranje rijeke Radobolje

Emil Karamatić : Biskupova čestitka ili forsiranje rijeke Radobolje

24 Oktobra
06:51 2014

emil-karamaticBudućem članu predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću, čestitku izborne pobjede uputio je biskup mostarsko – duvanjski i upravitelj trebinjsko – mrkanjske biskupije dr. Ratko Perić.„Znana nam je sva težina puta na koji ste ovim izborima stavljeni“, prve su biskupove riječi iz čestitke Draganu Čoviću.

Piše: Emil Karamatić (Neznase.ba)

Na ovakvoj misaonoj rečeničnoj konstrukciji pozavidjeli bi mu i oni iz vremena stare Kumrovečke škole, koji su bili zaduženi za očuvanje komunističkog ozračja na Balkanu. Budući da se otac, biskup Ratko Perić u svojoj čestitci nije bavio svom težinom Čovićeva puta, sveta nam je zadaća da vas podsjetimo na trnje preko kojeg je hodila njegova svetost.

Evo ovako.

Osim što je hrvatski narod Draganova partija osiromašila i dovela ga u red, upozoravaju nas razna istraživanja, najsiromašnijih i najzaostalijih naroda u Europi, njegova svetost kojoj se biskup Perić raduje pretvorila nas je u jako nepismenu naciju. Ista ta Crkva zajedno sa Draganom Čovićem nas je vratila u srednji vijek. Informacije koje koristimo su iste. One srednjovjekovne, razlika je samo u tome što su prije petsto godina naši preci koristili golubove da ih prenesu od uha do uha dok ih danas prenosimo Internetom.

Ushićeni, možemo konstatirati i ponavljati kako od političke nepismenosti, oče Ratko, gore nepismenosti nema. A u to nas uvjerava svaki dan HDZ dalekovodnica koja svoj program prenosi preko Interneta, da naša bruka i sramota dotakne svaki dio zemaljske kugle. Velik je to medijski poduhvat i treba ga sa osobnom pažnjom spominjati .

Također vjerujem oče biskupe da je trnovit put da se od siromašnog radničkog stančića u kojem je nekad siromašni Čović živio, preseli u kuću koja vrijedi preko pet milijuna KM ili eura, vrag ti ga više znao o kojoj se valuti radi. Prostor je to uz rijeku Radobolju koji je bio zaštićen u vrijeme Jugoslavije.

Komunisti, dok su se tim imenom zvali nisu ga dirali. No, kad su se uz vaš blagoslov oče biskupe počeli zvati bivšim komunistima ili članovima nove hrvatske stanke, rijeci Radobolji su počeli mijenjati i tok. Navalili na jadnu rječicu dok je nisu unakazili. Ili možda bi najbolje bilo da i taj podvig oko rijeke Radobolje nazovemo „forsiranje rijeke u svrhu očuvanja hrvatskih nacionalnih interesa“.

Vi se oče biskupe sjećate Džemala Bjedića, predsjednika tadašnje jugoslavenske Vlade, on tu rijeku nikad nije „forsirao“, a mogao je.

Sjećate se kako je Džema pomagao da se skine stigma sa hrvatskog puka u Hercegovini, Vi bi ste trebali to znati, star ste Vi i uman čovjek. Vidite Džema je pomagao Hrvatima i nitko ga nigdje nije spomenuo osim prof. dr. Mile Lasića u jednoj radijskoj emisiji koju sam nedavno realizirao. Razumijem Vas, ne može Džema na red doći dok je oštaplera koji su obećali izgradnju Vaših dvora od kojih neće imati nitko koristi, a kako ste započeli Vašu misiju poštovani oče biskupe dao Bog da itko uman bude posjećivao i Crkve koje imamo. No, nije mi to želja, samo upozoravam da Vam se oče biskupe ne dogodi ono što se danas događa, recimo u Njemačkoj ( a i Vi jednom napomenuste u Vašoj propovijedi), u Bavarskoj da se jedna katolička crkva nađe na prodaji i da je želi kupiti neki ugostitelj kako bi je pretvorio u svadbeni salon. Složit će te se. Sramota.

I vi sami rekoste, da, dobro se sjećam, da su mnogi ljudi u politici izgubili kontakt s Bogom i da se često vežu sa đavlom i da nam se takve stvari zato i događaju. Usput ću Vas priupitati, pa bih volio, ako je ikako moguće da mi jednom prilikom objasnite, a mislim da će biti zanimljivo i onim Hrvatima koji nisu glasali za Dragana Čovića, a nije ih malo, (oko 350 tisuća) u čemu se ogleda svetost Draganova pa ga okitiste kao novogodišnji bor ili ukrasiste pridjevima kao da ga zaređujete za svećenika u Gornjem Malom ili Donjem Velikom kako li se zvaše selo.

Posljednja Biskupska konferencija mi je ostala zanimljiva po jednom detalju. Naime, pitao sam tada naše mile i drage očeve biskupe kako je krajnje vrijeme, ako već pričaju o kriminalu u BiH da kažu imenom i prezimenom tko je odgovoran za takvo stanje. Međutim, iako svaka baba, koja gleda isključivo turb folk televizije, zna nabrojati barem petoricu političkih kriminalaca, odnosno odgovornih za ove političko – kriminalne performanse, naši biskupi, su rekli kako oni nemaju pojma o komu se radi.

Biskup Perićje rekao kako od njih nikad nećemo čuti koja su to imena.

Poštujem da biskupi neće, ne žele, ili im se ne da spominjati o komu se radi. Međutim, kiselina mi je proradila kad sam vidio da je isti taj biskup, koji mi reče da se ne želi miješati u politiku uputio čestitku hrvatskom članu Predsjedništva Draganu Čoviću koji je poštovani biskupe, moram Vam reći jer ste ne upućeni, pobijedio isključivo poništavanjem glasačkih listića Martina Raguža. Uzgred, samo da znate, tu prljavu rabotu odradio je naš domaći hrvatski ološ.

Reklo bi se da to nije krađa, ali je najveće poniženje svakog glasača i njegove pameti koji je imao priliku da bude slobodan barem tih pet minuta. Međutim, oče biskupe Crveni Kmeri ni to ne daju čestitu radniku i seljaku u Hercegovini.

I to iz samo jednog razloga – njihov glas ne spada u kategoriju hrvatskih nacionalnih interesa jer ga nisu dali Vašem slavljeniku koji će, ne smijmo sumnjati učiniti sretnim svakog Hrvata u BiH, pogotovo nas 350 tisuća koji mu ni pijani ne bi dali glas.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku