hamburger-icon

Kliker.info

Elvir Husilović, sarajevski policajac heroj s Ilidže: Samo sam radio svoj posao, nama je dužnost da spašavamo živote !

Elvir Husilović, sarajevski policajac heroj s Ilidže: Samo sam radio svoj posao, nama je dužnost da spašavamo živote !

09 Decembra
21:51 2016

elvir321Sarajevski policajac Elvir Husilović spasio je danas život djevojci koja je pokušala izvršiti samoubistvo skokom s mosta u hladnu rijeku Željeznicu. Priča o Elviru – sarajevskom policajcu i heroju danas je obišla regiju.

A on, skroman i tih, ne želi puno govoriti o svom hrabrom potezu. Husilović je i ranije dospijevao u medije. Hapsio je, privodio i spašavao živote.

Ništa u svemu tome nije neobično. Tako tvrdi Husilović u razgovoru za N1.

”Danas oko 14.45 sati nalazio sam se na osiguranju Četvrte policijske uprave. Primijetio sam djevojku na mostu koja je prešla s druge strane ograde i davala neke naznake da bi mogla skočiti. Obavijestio sam rukovodioca smjene i uputio se ka mostu. U tom momentu jedan gospodin prišao je djevojci u namjeri da je odgovori, ali je ona ipak skočila”, ispričao je Husilović za N1.

Potom je govorio o detaljima današnjeg događaja.

”Uputio sam se prema rijeci Željeznici, ušao u vodu dok je s druge strane jedna ženska osoba s druge strane zagazila u vodu. U tom momentu već je angažovana hitna pomoć koja je djevojku prevezla do Državne bolnice. U opisu posla nam je da spašavamo živote, da pomažemo koliko možemo”, dodao je on.

Priče o ljudima kao što je policajac Elvir Husilović vraćaju nadu u lijepu budućnosti. U vremenu gdje publicitet pripada uglavnom negativnom, lošem i crnom, ovakvi potezi stignu kao pravo osvježenje. I nikad ih nije dosta.

Policijski službenik Husilović početkom novembra je, vraćajući se s dužnosti, legitimisao, a potom i savladao bjegunca osumnjičenog za ubistvo. Tom prilikom, jedan muškarac, također osumnjičen za ubistvo, pokušao je pobjeći, ali je uskoro uhapšen.

(Klker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku