hamburger-icon

Kliker.info

Eli Tauber : Da su tačne izjave hrvatske predsjednice, ne bih mogao hodati mojim Sarajevom

Eli Tauber : Da su tačne izjave hrvatske predsjednice, ne bih mogao hodati mojim Sarajevom

31 Jula
01:12 2019

Član Jevrejske zajednice u BiH historičar Eli Tauber rekao je da nije tačna izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je Bosna i Hercegovina pod kontrolom militantnog islama.

„Da je tačna tvrdnja predsjednice Grabar-Kitarović, ne znam kako bih se ja kretao ulicama moga grada“, rekao je Tauber za Novinsku agenciju Patria.

„To što spominje predsjednica Hrvatske je samo spoljna politika Hrvatske, koja se nastavlja u cilju omalovažavanja Bosne i Hercegovine pred Evropom“, ocijenio je Tauber.

The Jerusalem Post piše da je tokom posjete Izraelu predsjednica Hrvatske govorila o problemima migrantske krize. Grabar-Kitarović je napomenula kako njena zemlja trpi zbog migrantskog problema, koji nije sasvim sličan onome u velikom dijelu Europe. Ona razlikuje migrante od izbjeglica, rekavši kako je Hrvatska spremna pružiti azil izbjeglicama, ali i kako migranti koji traže bolji način života moraju poštovati međunarodne granice. Migranti zapravo ne žele ostati u Hrvatskoj, rekla je, nego samo doći do Njemačke.

Iako gotovo svi tvrde da su sirijske izbjeglice, većinom su zapravo afrički ili pakistanski migranti, koji se pokušavaju probiti preko granice iz Bosne i Hercegovine, za koju je Grabar-Kitarović izjavila kako je vrlo nestabilna i kako su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama. 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku