hamburger-icon

Kliker.info

Eldin Elezović, predsjednk KBSA : Dogovorom o objavi rezultata popisa stanovništva spriječen još jedan genocid nad Bošnjacima !

Eldin Elezović, predsjednk KBSA : Dogovorom o objavi rezultata popisa stanovništva spriječen još jedan genocid nad Bošnjacima !

19 Maja
06:24 2016

ELDIN17U ime Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike,  izražavam  zadovoljstvo  da će rezultati   popisa  stanovništva u BiH biti objavljeni nakon skoro dvije godine od održavanja istih,  kazao je u izjavi  za   za Kliker. info  Eldin  Elezović,  predsjednik organizacije koja ističe da okuplja i predstavlja  najveći broj američkih i kanadskih Bošnjaka.

Elezović naročito naglašava važnost izjave Velimira Lukića, direktora agencije za statistiku u BiH, u kojoj se kaže da će pitanje broj 40 iz upitnika o popisu biti tretirano po pravilima i propisima Evropske unije i međunarodne zajednice, dakle objavit će se kao rezidentno stanovnistvo, što  je, kako kaže predsjednik KBSA,  jedino ispravno.
-Da je kojim slučajem prihvaćen prijedlog predstavnika manjeg BiH entiteta, to bi bio još jedan genocid, puno većih razmjera, u kojem bi iz popisa nestalo više od 200 hiljada pripadnika bošnjačkog naroda.
Naime, predstavnici manjeg entiteta su inzistirali na brisanju rezidentnog bošnjačkog stanovništva u broju većem od 200 hiljada   zbog poznate rezolucije UN-a,  u kojoj se kaže,   ako na jednom određenom teritoriju živi 90 posto stanovništva iste nacije i religije,  onda ta teritorija ima pravo na samoopredjeljenje i odcjepljenje, odnosno  sticanje nezavisnosti. Dakle,  to je bio konačni cilj predstavnika entiteta nastalog na genocidu, što im neće poći za rukom-, ističe u izjavi Eldin Elezović.
 Dodaje na kraju da posebnu zahvalanost  u ime prognanih i raseljenih Bošnjaka koj trenutno borabe na području Sjeverne Amerike, duguje prije svega  gospodinu Emiru Kremicu, direktoru federalnog zavoda za statistiku, koji nije dopustio nikakav politički dogovor na štetu Bošnjaka a potom i svima onima  koji su dizali svoj glas protiv bilo kakve trgovine sa pitanjem broja 40.
(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku