hamburger-icon

Kliker.info

Dvije dame sa brdovitog Balkana previše u Bijeloj kući : Svađa s Melanijom Trump koštala funkcije Miru Ricardel

Dvije dame sa brdovitog Balkana previše u Bijeloj kući : Svađa s Melanijom Trump koštala funkcije Miru Ricardel

14 Novembra
04:34 2018

Američki predsjednik Donald Trump namjerava smijeniti zamjenicu savjetnika za nacionalnu sigurnost Miru Ricardel nakon što se zavadila s prvom damom Melanijom Trump, potvrdili su agenciji Reuters dva izvora upoznata sa slučajem.

Reuter javlja a prenosi Hina  da se prva dama   požalila predsjedniku kako nije zadovoljna kako se prema njoj odnosi Mira Ricardel, koja je hrvatskog podrijetla, bivša ravnateljica Boeinga koja je radila u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji i koju je ove godine savjetnik za nacionalnu sigurnost odabrao za svoju zamjenicu.

Izvori su rekli kako je Melanija Trump otvoreno zatražila od Trumpa da otpusti Ricardel.

Glasnogovornica ureda prve dame rekla je kako je Melanija Trump zatražila da Bijela kuća prekine veze s Mirom Ricardel.

“Stajalište je ureda prve dame da ona više ne zaslužuje čast da radi u Bijeloj kući”, rekla je glasnogovornica Stephanie Grisham.

‘U lošim odnosima s mnogima’

Jedan od Reutersovih izvora je rekao kako se spor između prve dame i zamjenice savjetnika za nacionalnu sigurnost pojačao zbog posjeta Melanije Trump Africi u oktobru .

Izvor je rekao kako je Melanija Trump osjećala da Ricardel nastoji pružiti joj manje vladinih resursa u potpori njezina posjeta Africi.

Izvor upoznat s radom Ricardel u Bijeloj kući je rekao kako je ona bila u lošim odnosima s mnogima u Vijeću za nacionalnu sigurnost i “nekako udaljila od sebe svakoga” osim Johna Boltona, veterana konzervativnog stručnjaka za vanjsku politiku koji je neposredni nadređeni Ricardel.

Jedan od izvora upoznat s ovom spletkom u Bijeloj kući, prenosi Reuters, rekao je da su napetosti počele rasti do točke krize prije oko mjesec dana i da su učinjeni ozbiljni, očito neuspješni, napori da se spor smiri.

Hrvatski korijeni

Vjeruje se da Ricardel ne voli ni ministar obrane Jim Mattis, rekli su Reutersu sadašnji i bivši dužnosnici.

Rođena kao Mira Radielović u kalifornijskoj Pasadeni, Ricardel je kći Petra Radielovića, poduzetnika podrijetlom iz srednjobosanske općine Breza koji je preživio Bleiburg nakon čega je preko Austrije iselio u Njemačku, a potom u SAD.

Kao zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Trumpa ona je bila najviše rangirana Hrvatica u američkoj administraciji.

Od 2001. do 2003. bila je zamjenica pomoćnika ministra obrane za pitanja međunarodne sigurnosti.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku