hamburger-icon

Kliker.info

Dušan Dunjić danas trebao svjedočiti : Mladićev vještak pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Haagu

Dušan Dunjić danas trebao svjedočiti : Mladićev vještak pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Haagu

22 Oktobra
20:07 2015

vjestak1Ekspert sudske medicine Dušan Dunjić, koji je trebao iznijeti nalaz na suđenju Ratku Mladiću, pronađen je mrtav u hotelu u Holandiji, saopšteno je iz Haškog tribunala.Prema saopštenju, Dunjića je pronašao službenik Tribunala te odmah obavijestio lokalnu policiju, koja ternutno istražuje uzroke smrti.

Dunjić je trebao iznijeti nalaz u korist Odbrane nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića, koji je optužen za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u šest opština imao razmjere genocida, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Dunjić je prethodno svjedočio u više predmeta pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

Na suđenju bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u julu 2013. godine, kao vještak Odbrane, Dunjić je rekao da za samo “450 do 500” tijela ekshumiranih iz masovnih grobnica povezanih sa padom Srebrenice u julu 1995. postoje “čvrsti dokazi” da su žrtve strijeljanja.Kao “čvrsti dokaz” da je osoba strijeljana, Dunjić je naveo da su ruke žrtve bile vezane čvrstom ligaturom, žicom ili kanapom, i da je ta ligatura pri ekshumaciji bila oko ruku.

(Kliker.info-BIRN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku