hamburger-icon

Kliker.info

Dupli džepovi poslanice u državnom parlamentu : Dušanka Majkić za dva dana u penziji uzela 28.000 KM?

Dupli džepovi poslanice u državnom parlamentu : Dušanka Majkić za dva dana u penziji uzela 28.000 KM?

02 Jula
18:42 2015

majkic11Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da nije moralno ni politički ispravno to što je, po navodima nekih medija, poslanica SNSD-a Dušanka Majkić uzela 28.000 KM otpremnine nakon što je samo dva dana “otišla” u penziju, a potom se ponovo aktivirala kao poslanica u državnom parlamentu. Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da prvi put čuje tu informaciju te najavio da će provjeriti njenu tačnost.

– Koristiti takve duple aršine nije prihvatljivo – rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Prema pisanju “Slobodne Bosne”, poslanica SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić odlučila je krajem maja otići u penziju, ali samo dan kasnije ponovo je zasnovala radni odnos.  Majkić je, 25. maja ove godine izdato rješenje o “prestanku statusa stalno zaposlenog poslanika zbog odlaska u penziju po sili zakona”.  Drugim rješenjem istog dana, dodijeljena joj je jednokratna “pomoć” u iznosu od oko 28.000 KM, što odgovara iznosu njenih šest plaća u toj godini.

No, samo dva dana kasnije Majkić je dobila još jedno rješenje – ovoga puta o “sticanju statusa stalno zaposlenog poslanika”, što znači da je u penziji provela svega dva dana, da stekne formalne uvjete za isplatu otpremnine u iznosu od oko 28.000 KM, navodi “Slobodna Bosna”.  Novim rješenjem od 27. maja, Dušanki Majkić je utvrđen koeficijent plaće u visini 8,50 s dodatkom 0,50 posto na osnovnu plaću za svaku godinu radnog staža.

U tom trenutku, Majkić je imala ravno 40 godina i jedan dan radnog staža!  Sarajevski list piše da je cijeli manevar s odlaskom u penziju bio sračunat s jasnim ciljem da naplati otpremninu u iznosu od 28.000 KM, jer je Majkić šest mjeseci prije jednodnevnog odlaska u penziju obnovila mandat na parlamentarnim izborima i stekla formalne uvjete za status profesionalnog poslanika, sa svim privilegijama koje taj status nosi.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku