hamburger-icon

Kliker.info

Dunović odgovorio Čoviću i Izetbegoviću : Poziv da podnesem ostavku je politički neozbiljan !

Dunović odgovorio Čoviću i Izetbegoviću : Poziv da podnesem ostavku je politički neozbiljan !

20 Augusta
20:57 2015

Dunovic333Nakon poziva predsjednika vodećih stranaka u FBiH da podnese ostavku na mjesto potpredsjednika FBiH oglasio se i potpredsjednik FBiH Milan Dunović .

– Indikativno je da zajednički poziv predsjednika SDA i HDZ-a za moje podnošenje ostavke na mjesto potpredsjednika Federacije BiH dolazi u vrijeme kada je BPS nagovijestio da možda i neće biti dio nove parlamentarne većine. Time se obistinjuju moje ranije tvrdnje da nove parlamentarne većine zapravo i nema, te gore navedeni pokušavaju svu krivicu za neformiranje većine prebaciti na mene.

Niti je Demokratska fronta, niti sam ja kao potpredsjednik Federacije BiH odgovoran za situaciju u kojoj SDA i HDZ nisu u mogućnosti obezbijediti 50 poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH koji bi podržali novu Vladu, odnosno nove ministre kojima bi se Vlada popunila – ističe Dunović u saopćenju.

Napominje da on ne odgovara SDA-u i HDZ-u, već građanima Federacije BiH, te poziv da podnese ostavku smatra politički neozbiljnim.

– Mjesto potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda neće biti ustupljeno kadru SNSD-a, te oni koji su to obećavali, činili su to uzalud. Ponavljam, saglasnost na imenovanje Vlade Federacije BiH mogu dati tek nakon dostavljanja 50 imena sa svojeručnim potpisima zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH – ističe potpredsjednik FBiH Milan Dunović.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku