hamburger-icon

Kliker.info

Duhanska mafija : Milioni lažnih poreskih markica štampani u BiH i prebacivani u Crnu Goru!

Duhanska mafija : Milioni lažnih poreskih markica štampani u BiH i prebacivani u Crnu Goru!

23 Februara
03:05 2009

Sarajevo i neki njegovi stanovnici u središtu su velike međunarodne istrage o kriminalu ogromnih razmjera, saznaje „San“ iz svojih izvora u Crnoj Gori gdje je naša ekipa boravila dva dana i istraživala cijeli ovaj slučaj. Osim Interpola, u istragu su uključeni i agenti obavještajnih službi dvadesetak evropskih  država! O čemu se radi?U najkraćem, riječ je o sudjelovanju nekih osoba iz Sarajeva u krupnim poslovima duhanske mafije. U interesu istrage, imena još ne možemo otkriti.Naime, u centru istrage je krijumčarenje ogromnih količina cigareta s falsifikovanim poreskim markicama. Naši izvori kažu da su u pitanju milioni i milioni lažnih markica koje su, po svemu sudeći, tajno štampane u jednoj sarajevskoj štampariji. One su u kutijama instant-kafe prebacivane preko Plužina iz Bosne i Hercegovine u Crnu Goru. U cijeli posao umiješana je firma „Mensus trade“ s Kipra čiji je vlasnik  Toma Damjanović. Strane obavještajne službe sada privode kraju istragu o tome i vezama kriminalnih klanova iz BiH, Kipra, Crne Gore i Italije.Da se vodi istraga, saznali su i u određenim moćnim sarajevskim krugovima pa je nastala prava panika i aktivirane su privatne veze s Crnom Gorom. Kao što smo pisali, nedavni boravak Mile Đukanovića, premijera Crne Gore, u Sarajevu i višesatni razgovor koji je imao u četiri oka s Fahrudinom Radončićem, vlasnikom „Avaza“ u njegovoj kući u naselju Mojmilo, doticao se upravo cijelog tog slučaja. Nezvanično saznajemo, da je prije nekoliko dana u Sarajevo hitno došao i izvjesni Mandić iz Podgorice i nekoliko sati proveo s Radončićem u tajnom razgovoru. Također saznajemo i da je u Sarajevu istim poslom iznenada i tajno dolazio i Aco Đukanović, poslije svog brata Mile Đukanovića, najmoćnija osoba u Crnoj Gori.Na sve načine  pokušava  se spriječiti ili blokirati dalja istraga. I neki bh. političari preko političara iz Crne Gore sada pokušavaju spasiti što se spasiti može.

Crne liste

Strane obavještajne službe, istražujući ovaj slučaj, došle su i do informacija i otkrića o još nekim krupnim nelegalnim poslovima, pa se pominju veze pojedinaca iz Sarajeva sa Ulcinjom i Herceg Novim u Crnoj Gori  i italijanskim gradom Riminijem, odnosno brzim gliserima koji su ukotvljeni u Ulcinju i uvijek spremni za plovidbu prema Italiji. Pored toga, došlo se i do određenih podataka o krijumčarenju ljudi iz Crne Gore preko Sarajeva za Ameriku, navodno s lažnim bh. pasošima.U vezi s ovom međunarodnom istragom su i nedavna hapšenja nekih osoba u Ulcinju i drugim crnogorskim mjestima. Kako saznajemo, izvjesnom Crnogorcu Hozdi Bjelaku koji djeluje u Beču i iz Beča, pretresene su kuće u Gusinju, Nikšiću, Herceg Novom… Nekoliko Albanaca koji su u sklopu ove akcije uhapšeni, kazali su da ne znaju gdje su lažne poreske markice odštampane, međutim, svojim kanalima su saučesnicima u cijelom poslu poručili da su spremni sve otkriti ako ne budu spašeni.Prema onome što smo u Podgorici saznali od dobro upućenih izvora, u najskorije vrijeme treba očekivati da nekoliko Crnogoraca koji žive u Crnoj Gori i Sarajevu budu stavljeni na evropsku i američku crnu listu. Zanimljivo je da su pojedini crnogorski političari tražili da se cijeli ovaj slučaj objelodani i da se s njim javnost upozna.

Grozdana iz Sarajeva hitno i tajno prebačena u Australiju

U Podgorici smo saznali da su neki crnogorski moćnici obavijestili svoje saradnike i veze u Sarajevu da za sada ne brinu, jer su oni poduzeli određene korake i poteze.To se, prije svega, odnosi na hitno prebacivanje izvjesne Grozdane iz sarajevskog naselja Stup u australijski grad Pert. Ona je, kako nam kažu u Podgorici, bila glavna veza za ilegalno štampanje lažnih poreskih markica u BiH, a sarajevskim  učesnicima u cijelom tom poslu upućena je poruka da ih Grozdana neće otkriti niti dovesti u vezu s ovim teškim kriminalom.   (Kliker.info-San)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku