hamburger-icon

Kliker.info

Dug 128 miliona eura : Ipak dogovoren sastanak bh. i federalnih vlasti sa Agrokorom

Dug 128 miliona eura : Ipak dogovoren sastanak bh. i federalnih vlasti sa Agrokorom

11 Aprila
15:05 2017

Nakon otkazivanja, ponovo je dogovoren sastanak državne i federalne vlasti u Bosni i Hercegovini sa čelnicima Agrokora.

Ranije je objavljeno kako je nova uprava koncerna naložila svim svojim tvrtkama kćerima da ne sudjeluju u bilo kakvim sastancima dok traje postupak restrukturiranja.

“Predstavnici pet tvrtki iz Bosne i Hercegovine koje djeluju u sastavu Agrokora izvijestili su nas da im je nova uprava poslala uputu po kojoj do daljnjeg trebaju otkazati sve sastanke dok oni ne utvrde kakvo je stanje”, kazao je Zoran Blagojević, savjetnik federalnog premijera Fadila Novalića.

Entitetski premijer Novalić planirao je s predstavnicima Konzuma BiH te još četiri tvrtke, koje u toj zemlji djeluju kao dio Agrokorova koncerna, razgovarati o financijskom stanju i dugovima dobavljačima.

Dug 128 miliona eura

U razgovore su trebali biti uključeni i predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić te državni ministri financija i vanjske trgovine Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović.

Ministar Šarović ranije je iznio podatak kako je procjena da Agrokorove tvrtke dobavljačima iz Bosne i Hercegovine duguju blizu 250 milijuna konvertibilnih maraka (128 milijuna eura).

Savjetnik federalnog premijera Blagojević u izjavi za Hinu istaknuo je kako se u javnosti za sada spominju brojke za koje nitko ne zna jesu li i koliko točne.

“Razlog zbog kojega smo željeli taj sastanak je utvrditi tačan iznos dugovanja, a ne da se u javnosti nabacuje brojkama”, kazao je Blagojević.

Prema njegovim riječima, vlastima u Bosni i Hercegovini iznimno je važno zaštititi proizvođače i radna mjesta jer ne žele da se kriza Agrokora u Hrvatskoj prelije i na Bosnu i Hercegovinu.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku