hamburger-icon

Kliker.info

Dubravko Čampara : U narednih pet godina neću se prijaviti na poziciju glavnog tužioca !?

Dubravko Čampara : U narednih pet godina neću se prijaviti na poziciju glavnog tužioca !?

12 Decembra
15:58 2016

Danas se u Banjoj Luci  održava sjednica Odbora za bezbjednost NSRS-a o temi “Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije – saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija”.

Nakon prvog panela medijima su se obratili učesnici koji su govorili o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije u BiH i Srbiji.

Na pitanje novinara da li su tačni navodi određenih medija da ‘SDA lobira u dva pravca – da novi predsjednik Suda BiH bude iz reda Bošnjaka, te da na toj poziciji bude Čampara’, tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je odgovorio:

Ne mogu komentarisati to pitanje. Niti sam u VSTV-u niti biram koga, kao ni moj brat. Mogu samo reći da se sigurno neću prijaviti na poziciju glavnog tužioca u narednih pet godina”, rekao je Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH.

Na temu današnjeg panela Čampara je kazao da su veoma dobre brojke u borbi protiv terorizma.

Govorili smo smo o dobroj saradnji policijskih agencija iz BiH sa policijskim agencijama u Srbiji i pravosuđem u Srbiji. Rasprava je bila jako dobra i donijet će konkretna rješenja za probleme u proteklom periodu.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku