hamburger-icon

Kliker.info

državni poslanik Sokolović: Neću mijenjati stav i glasati za set zakona o akcizama

državni poslanik Sokolović: Neću mijenjati stav i glasati za set zakona o akcizama

18 Aprila
16:03 2017
Salko Sokolović (SDA), poslanik u Predstavničkom domu BiH kazao je da neće promijeniti mišljenje i glasati za set zakona o akcizama koji će se naći na sjednici Predstavničkog doma BiH u četvrtak.
„Nemam potrebu da mijenjam svoj stav. Davno sam istakao razloge zbog čega neću glasati za akcize, a ovo što se pojavljuje u medijima, pa i  izjava mog predsjednika (Bakir Izetbegović) da je postignut dogovor i da ćemo nas četvorica glasati, ja demantujem, najprostije rečeno. Nisam ni sa kim razgovarao, a ni Šepić koji mi je to isto rekao, a u javnosti je poznato da su Mehmedović i Ahmetović bili na sastanku bili na jednom sastanku i razgovarali  vezano za određene zaključke koji bi, na neki način, kasnije usvojene zakone relaksirali u smislu manjeg opterećenja građanima BiH“, rekao je Sokolović.
Tvrdi da, bez obzira na te zaključke, koje je vidio, on neće promijeniti svoj stav, iz prostog razloga što, kako je rekao, ne vjeruje  Vijeću minsitara BiH.

„Predstavnički dom je već  puno zaključaka donio u prethodnom periodu i vrlo je loša ili nikakva realizacija tih zaključaka. Mislim da je ovo, samo na neki način, kupovina poslanika da glasaju za Zakon o akcizama“, rekao je Sokolović.

On je ponovio zbog čega neće glasati za akcize objansivši da će to proizvesti lančana poskupljenja, jer će svako ugraditi novu cijenu goriva, ili u transport, ili  u proizvod.

„Još jednom podcrtavam da ne želim zaduživati građane BiH. To što entitetski premijeri su doveli entitete u situaciju da se mora živjeti od odobrenih kredita MMF-a, to jeste i problem građana, ali je njihova odgovornost i neka traže neka druga sredstva na koji će finansirati budžete. dokazano je da sva sredstva koja su išla od MMF-a nisu išla u razvoj, i ne želim da zadužujem ovu državu“, rekao je Sokolović.

Dodao je da ima još jedna činjenica o kojoj se ne govori, a to je da, kad se završe akcize, onda dolazi privatizacija telekoma.

„Mislim da to nije dobro jer sam u lobiranjima od strane ambasada  u BiH otkrio da je njihov interes da se BiH zaduži za nova MMF sredstva i da se otvori proces privatizacije telekoma“, rekao je Sokolović.

(Kliker.info.NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku