hamburger-icon

Kliker.info

Državni ministar Dragan Mektić : “Nikola Špirić je opasniji za BiH od islamskog radikalizma”

Državni ministar Dragan Mektić : “Nikola Špirić je opasniji za BiH od islamskog radikalizma”

09 Decembra
21:58 2016

dragan-mekticPoslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Nikola Špirić danas je kazao da “prijeti opasnost da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i pojedini direktori agencija prerastu u vodiče borcima islama kroz BiH”, te da oni možda nesvjesno, pružaju snažnu podršku u odabiru najboljih lokacija za regrutne i centre za obuku.

Na ove, u najmanju ruku, neumjesne optužbe reagovao je za portal “Slobodne Bosne” Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

“Špirić je bezobrazan, krajnje dvoličan i svjesno obmanjuje javnost. On kao predsjedavajući zajedničke komisije Parlamenta BiH za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH apsolutno sve izvještaje OSA-e prihvata i potpisuje bez primjedbi, a u javnosti iznosi sasvim druge informacije. Špirić ne samo da podržava rad OSA-e već je u vrijeme dok je bio predsjedavajući Vijeća ministra BiH i ujedno predsjednik nadzornog tijela za kontrolu OSA-e svog sina Aleksandra Špirića zaposlio u Obavještajnu-sigurnosnu agenciju. Aleksandar Špirić je nakon izvjesnog vremena upućen u Beograd gdje radi kao  obavještajni ataše u ambasadi BiH”, kaže ministar Mektić.

“Špirić je sa stanovišta korupcije opasniji za BiH od islamskog radikalizma, jer nema ozbiljnije koruptivne afere u BiH u kojoj se ne spominje njegovo ime. Takođe, u svim velikim istragama Tužilaštva BiH pominje se Nikola Špirić. Mogu samo da mu poručim da je prekinuta tuzlanska osovina koja je imala uticaja na Tužilaštvo BiH, a koju su činili Goran Salihović, Mato Đaković i Nikola Špirić i da će i pored toga što je uspio da obustavi istragu protiv sebe, vezano za kupovimu stana u Beču vrijednog oko milion maraka, ipak morati dokazivati porijeklo tog novca. Kao dokaz za sve moje navode stoji izjava Kemala Čauševića, bivšeg direktora UIO BiH, vezana za slučaj “Pandora”, u kojoj se gotovo na svakoj strani pominje ime Nikole Špirića”, zaključuje ministar Mektić

(Kliker.info-SB)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Hapsimo ih
  Hapsimo ih 10 Decembra, 02:07

  S glave je uvjek riba smrdila

  Odgovori
 2. Love
  Love 10 Decembra, 02:12

  Ovo je pravi bosanas i hercegovac ili pravi jugosloven – jer Jugoslaviju su najvise i volili bosanci i hercegovci bar oni iz bosnjackih redova. Tako je i danas. Pravi bosanac i hercegovac je u stvari pravi jugosloven – ali ne onaj sto je sanjao veliku srbiju ili veliku hrvatsku – nego onaj sto je volio suzivot a ne surat ili sukurac

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku