hamburger-icon

Kliker.info

Društvene mreže : Birališta puna mladih glasača

Društvene mreže : Birališta puna mladih glasača

07 Oktobra
18:41 2018

Društvene mreže u Bosni i Hercegovini preplavile su fotografije punih birališta širom zemlje.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju osmi Opći izbori, a iz opozicije, nevladinog sektora i međunarodne organizacije pozivaju da građani izađu na izbore u što većem broju, kako bi mogućnost manipulacije glasovima bila smanjena.

„Važno da građani BiH izađu na biračka mjesta i da glasaju, jer je važno da se čuje njihovo mišljenje“, poručila je američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack.

„U Banja Luci je izlaznost ogromna. Hvala vam ljudi“, napisao je predsjednik Restarta Stefan Blagić.

„Na mom biračkom mjestu u Banja Luci najveća gužva do sada, ma šta god to značilo“, rekao je banjalučki novinar i urednik Aleksandar Trifunović. Na biralištima je veliki broj mladih ljudi.

Na društvenim mrežama fotografije prepuna birališta i u Sarajevu i Mostaru.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Iz CIK-a je saopćeno da je do 15 sati izašlo 37,21 posto birača, što je više nego tokom izborima 2014. godine, kada je do 15 sati izašlo 36,6 posto građana.

U Bosni i Hercegovini su jutros u sedam sati otvorena biračka mjesta za Opće izbore na kojima pravo glasa ima 3.352.933 građana.

Biraju se tri člana Predsjedništva Bosni i Hercegovini, zastupnici za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (42), Predstavnički dom Federalnog parlamenta (98) te Narodnu skupštinu RS-a (83), predsjednik i dva potpredsjednika RS-a te zastupnici u deset kantonalnih skupština. Na izborima će biti izabrano 518 nosioca mandata.

Ove godine na izbore je prijavljeno 128 političkih subjekata, 58 stranke, 36 koalicija te 34 nezavisna kandidata. Birališta se zatvaraju večeras u 19 sati.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku