hamburger-icon

Kliker.info

Dramatična završnica : Sebija prestaje biti doktorka, napušta Klinički centar!

Dramatična završnica : Sebija prestaje biti doktorka, napušta Klinički centar!

14 Maja
07:20 2018

Lider SDA Bakir Izetbegović je svojim lošim kormilarenjem „bošnjačkim kruzerom“ uplovio u „Bermudski trougao“ i izvjesno je doživi pravi politički brodolom. Svojim licemjernim odlukama kada tajno obećava Šefiku Džaferoviću da će mu prepustiti fotelju u Predsjedništvu BiH, javno favorizira Denisa Zvizdića, a u bračnoj postelji se sašaptava sa suprugom Sebijom kako da ih obojicu eleiminiraju uz pomoć Recepa Tayipa Erdogana i nju ustoliče, napravio je tako dramatičnu završnicu izbora kandidata za člana Predsjedništva BiH koja može imati epilog sa katastrofalnim posljedicama po stranku.

Drama nastaje zbog (ne)povjerenja prema Zvizdiću kao favoritu nekih evropskih krugova, posebno Njemačke, koji žele od njega napraviti novog bošnjačkog lidera sa umjerenim proevropskim političkim stajalištima.

Uočivši na vrijeme da mu Izetbegović ne vjeruje i da mu „sprema igranku“, Zvizdić je sam započeo kampanju i osvojio najviše stranačkih nominacija. Zbog te činjenice vrh SDA se umjesto odluke da će se kandidat birati aklamacijom, odlučuje da se ipak kandidat izabere tajnim glasanjem.

Pošto ni pod takvim uvjetima nije siguran da Džaferović može pobijediti Zvizdića, kao „joker“ se drži gospođa Izetbegović koju su navodno samoinicijativno bez njene volje kandidirali neki općinski stranački odbori.

Pošto je iz provjerenih izvora The Bosnia Times dobio informaciju da će Sebija Izetbegović napustiti funkciju direktorice KSCU, odmah nakon posjete turskog predsjednika Kliničkom centru, više nema nikakve dileme da Sebija prestaje biti doktorka i da postaje političarka. Kandidirala se ili ne za listu bošnjačkog člana u Predsjedništvu BiH, ona će sigurno učestvovati u kampanji skupa sa suprugom.

Osim što će njena pojava u kampanji medijski obilježiti ovogodišnje izbore, Sebija će sigurno dobiti neku funkciju – premijera ili predsjednika, države ili stranke!

(Kliker.info-TBT)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku