hamburger-icon

Kliker.info

Drama u Sydneyu još traje : Strahuje se da među taocima ima i građana Bosne i Hercegovine !

Drama u Sydneyu još traje : Strahuje se da među taocima ima i građana Bosne i Hercegovine !

15 Decembra
15:32 2014

Sidnej71Talačka kriza u Sidneju u kafiću “Lindth” još uvijek traje, a kako govori bh. građanin koji već godinama živi u Sidneju Ernest Kulauzović tokom dana pojavile su informacije da je u kafiću bilo i 50 osoba, uključujući zaposlenike, piše bh. novinska agencija Patria. Jedna osoba Muhamed Č. iz Sarajeva bio je dobar dio dana blokiran u susjednoj zgradi jer su svi izlazi iz zgrade bili blokirani policijskom zonom do 16:14 sati kad je Muhamed napustio zgradu i pušten kući.

U toku su pregovori sa osobom koja je organizirala napad. Kulauzović je kazao da još nije dostupna informacija da li se u kafiću nalazila neka osoba porijeklom iz BiH. A postavio je i bombe.- U Sidneju se nalazi jedan broj bh. državljana što iz Sarajeva, Zenice ili dvojnih državljana iz Slovenije / BiH. Ono što nam je poznato jest, da mnogi Bošnjaci rade u samom centru Sidenja te sam danas imao nekoliko razgovora sa njima – kazao je on.

Prema dosadašnjim informacijama 3 osobe su pobjegle iz Lindth Cafe na Marin Place te 2 ženske osobe. Podsjećamo, napadač je zatražio da razgovara sa predsjedavajućim Federalne Vlade Australije Tonyem Abbottom.Talačka kriza traje već 13 sati, a počela je u jutarnjim satima ponedjeljka po lokalnom vremenu, piše Patria.Policija je blokirala zonu koja uključuje 1.000 poslovnih objekata među kojima je i Američka ambasada, Parlament Novog Južnog Velsa. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku