hamburger-icon

Kliker.info

Drama u Sudu BiH : Sutkinja Azra Miletić uhapšena zbog primanja mita !

Drama u Sudu BiH : Sutkinja Azra Miletić uhapšena zbog primanja mita !

26 Februara
12:47 2015

azraM7Dugogodišnja sutkinja Suda BiH Azra Miletić uhapšena je sinoć u Sarajevu, zbog sumnje da je uzimala novac od osoba iz kriminalnog miljea, protiv kojih su vođeni sudski postupci na Sudu BiH?!Kako doznaje „Slobodna Bosna“, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su sinoć ured sutkinje Miletić u Sudu BiH, a nakon toga i njen stan.

Azra Miletić je noćas privedena u prostorije SIPA-e, gdje je i prenoćila. Očekuje se da će u toku dana biti saslušana u Tužiteljstvu BiH.Sutkinja Azra Miletić, saznaje „SB“, već je nekoliko mjeseci pod tajnom istragom Tužilaštva BiH SIPA-e, a sumnja se da je, kao član Drugostepenog vijeća Suda BiH, uzela novac od bivšeg policijskog komesara iz Bihaća Rame Brkića, kojem je u novembru prošle godine dijelom ukinuta prvostepena osuđujuća presuda.

Pripadnici SIPA-e lišili su slobode i Ramu Brkića i Senada Šabića. Azra Miletić se sumnjiči za primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona od strane sudije, dok se Ramo Brkić i Senad Šabić terete za davanje dara ili drugih oblika koristi.Hapšenje Azre Miletić izazvalo je šok među njenim kolegama, budući da je u Sudu BiH važila za jednu od najboljih sutkinja, neupitnog pravnog znanja, ali i poštenja.  (Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku