hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović na slobodi?

Dragan Čović na slobodi?

10 Decembra
00:49 2006

Prvostepeno vijeće državnog Suda, odlučujući o dodatnim garancijama za ukidanje pritvora Draganu Čoviću, uputilo je memorandum odbrani da u što kraćem roku dostavi podatke o vlasništvu nad ponuđenim  nekretninama kako bi Sud uvjerili da na njih može staviti hipoteku u slučaju bijega.

Iz dokumentacije koja je priložena Sud nije mogao utvrditi vlasništvo nad nekretninama i način na koji bi se realizirala hipoteka, potvrđeno je mostarskom Dnevnom listu iz državnog Suda jučer nakon održavanja sjednice. Čovićeva odbrana zadovoljna je ponuđenim i, kako je kazao advokat Zdravko Raić, u ponedjeljak će dostaviti potrebnu dokumentaciju.  "Ovakvim stavom prvostupanjskog vijeća ostavljen je prostor da se prihvati jamčevina", kazao je Raić istaknuvši da očekuje pozitivno rješenje, tj. Čovićevo puštanje iz pritvora.

Čović se nalazi u pritvoru do izricanja prvostupanjske presude 17. decembra kada je osuđen na petogodišnju kaznu zbog zlouporabe položaja za vrijeme obavljanja dužnosti federalnog ministra financija.  Otad su ulagane dvije žalbe na pritvor i zahtjev za određivanjem garancije. U prvoj žalbi kao garancije za puštanje iz pritvora ponuđena je cjelokupna imovina Dragana Čovića, dok je u drugoj ponuđena i imovina njegovih dvanaest bliskih prijatelja. O ponuđenim dodatnim garancijama nije moglo raspravljati Žalbeno vijeće, pa je obrana uputila zahtjev za određivanjem jamstva.
Prema informacijama, dodatna jamstva za Čovića ponudili su predsjednik Federacije Niko Loznčić koji trenutačno obnaša dužnost stranačkog predsjednika te još jedanaest osoba, Čovićevih bliskih prijatelja. Odluka prvostupanjskog vijeća o zahtjevu za određivanje jamstva donijet će se nakon nove dokumentacije obrane, najvjerojatnije početkom idućeg tjedna.


(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku